Ankaralılara 31 Mart uyarısı geldi! O kişiler seçim günü tam 300 TL para cezası ödeyebilir

Yarın gerçekleştirilecek olan yerel seçimler hakkında Yüksek Seçim Kurulu tarafından verilen bilgilere göre vatandaşların oy vermeme durumunda para cezası ödeyebileceği ifade edildi.

Ankaralılara 31 Mart uyarısı geldi! O kişiler seçim günü tam 300 TL para cezası ödeyebilir

Bu sene gerçekleşecek 31 Mart yerel seçimine saatler kaldı. Durum bu şekilde olunca da Yüksek Seçim Kurulu tarafından hem seçim hakkında merak edilenlere yanıt verilirken hem de seçim yasaklarının ne zaman başladığı, nelerin olduğu hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

31 MART YEREL SEÇİMLERİNDE OY KULLANMAMA CEZASI VAR MI?

Milyonlarca vatandaş tarafından merak edilen detaylar belli olmaya başladı. Seçim günü için Ankaralı vatandaşlar da bu seçimde oy kullanmama durumunda herhangi bir cezanın bulunup bulunmadığı merak konusu oldu.

Konu ile ilgili merak edilenlerin artmasının ardından Yüksek Seçim Kurulu tarafından geçtiğimiz senelerde oy kullanmama cezalarına ilişkin bilgilendirmelere yer verildi. Buna göre; 2017 yılı Referandum seçimlerinde YSK tarafından belirlenen 22 TL tutar bir önceki 1 Kasım Pazar 2015 seçimlerinde de 22 TL olarak belirlenmişti. 2023 senesinde gerçekleşen Genel Seçimlerde ise oy vermeme cezası 300 lira olarak belirlenmişti.

Bu nedenle de bu sene seçim için oy kullanma hakkı bulunan vatandaşların da bu haklarını kullanmama durumunda 300 TL para cezası ödeyebilecekleri ifade edildi.

Ankaralılara 31 Mart uyarısı geldi! O kişiler seçim günü tam 300 TL para cezası ödeyebilir

YÜKSEK SEÇİM KURULU SEÇİM YASAKLARINI DUYURDU!

Tüm bunların yanı sıra da 31 Mart tarihinde vatandaşların dikkat etmesi gereken bazı yasakların da bulunduğuna işaret edildi. Bu çerçevede oy verme gününde, bütün eğlence yerleri de oy verme süresince kapalı kalacak. Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda ise yalnız yemek servisi yapılabilecek.

Bununla birlikte vatandaşların elektronik posta adreslerine gönderilecek mesajlar ile taşınabilir veya sabit telefonlarına sesli, görüntülü veya yazılı mesaj göndermek suretiyle propaganda yapılamayacak.

Seçim günü saat 18.00'e kadar radyolar ve her türlü yayın organlarının seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasak olacak, 18.00 ile 21.00 arasında yalnızca YSK'nin seçimle ilgili haber ve tebliğleri yayınlanabilecek.

Belirtilen bu yasak ise saat 21:00 itibariyle sona erecek fakat diğer yasakların ise devamlılığı sürecek. Ankaralı vatandaşların da bu yasaklara ve oy kullanmama durumunda ödeyecekleri cezalar hakkında dikkat etmesi gerektiği belirtildi.

SONRAKİ HABER