Ankaralılara 29 Ekim müjdesi: ücretsiz olarak girilebilecek

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının yıl dönümünün kutlanmasına çok az bir zaman kaldı. Terör saldırısından dolayı bir çok yerde konser ve eğlencelerin iptal edildiği ülkemizde vatandaşlar için Milli Savunma Bakanlığından bir paylaşım geldi.

Ankaralılara 29 Ekim müjdesi: ücretsiz olarak girilebilecek

Osmanlı Devletinin son yıllarında Türk toprakları işgale uğramış, halk baskı ve zulümle karşı karşıya kalmıştı. Mustafa Kemal Atatürk'te İstanbul'daki mücadelesinin ardından 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak milli mücadele ateşini yakmış ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna liderlik etmişti.

Ankaralılara 29 Ekim müjdesi: ücretsiz olarak girilebilecek

ASKERİ MÜZELER İÇİN 29 EKİM DÜZENLEMESİ

Yeni kurulan Cumhuriyet ise 29 Ekim 1923'te ilan edildi. O zamandan beri bugün her sene Cumhuriyet Bayramı olarak kutlanmaya başlandı. Bu yıl 101. yıl dönümü kutlanacak olan bayram öncesi Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada o gün tüm askeri müzelerin ücretsiz ziyaret edilebileceğini açıkladı. Söz konusu müzeler içinde Ankara'dan da bir müze yer aldı.

29 Ekim'de ücretsiz olan askeri müzeler;

▪️ İstanbul Harbiye Askerî Müze ve Kültür Sitesi
▪️ İstanbul Deniz Müzesi
▪️ İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi
▪️ Ankara Hava Kuvvetleri Müzesi
▪️ İzmit Müze Gemiler
▪️ İzmir Müze Gemiler
▪️ Çanakkale Deniz Müzesi
▪️ İskenderun Deniz Müzesi
▪️ Mersin Deniz Müzesi
▪️ Ereğli/Zonguldak Deniz Müzesi

TÜRK HAVACILIK TARİHİNE YAKINDAN BAKMA FIRSATI

Ankaralıların ziyaret edebileceği Hava Kuvvetleri Müzesi Etimesgut ilçesinde yer alıyor. 1998 yılında Sabiha Gökçen'in katılımıyla açılan müzede havacılık tarihinden önemli eserler yer alıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER