Ankaralılar seyahat etmeye doyamayacak! Doğu Ekspresi'nde eklenen yeni rotalar belli oldu

Her sene Ankara'dan kalkarak doğal ve kültürel güzelliklerin arasında Kars'a doğru yola çıkan Doğu Ekspresi hakkında bakanlık tarafından yapılan açıklamalara göre yeni rotaların belirlendiği ifade edildi.

Ankaralılar seyahat etmeye doyamayacak! Doğu Ekspresi'nde eklenen yeni rotalar belli oldu

Seyahat etmeyi seven Ankaralılar için müjdeli haber duyuruldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yapılan son açıklamalara göre her sene olduğu gibi bu sene de oldukça yoğun ilgi bulunan Turistik Doğu Ekspresi için yeni iki rotanın eklendiği ifade edildi. Buna göre kültürel bir yolculuğa çıkmak isteyen vatandaşların belirlenen tarih ve güzergahlarda seyahat etme imkanını yakalayabileceği işaret edildi.

Ankaralılar seyahat etmeye doyamayacak! Doğu Ekspresi'nde eklenen yeni rotalar belli oldu

ANKARALILAR İÇİN YENİ SEYAHAT İMKANINI BAKANLIK AÇIKLADI!

Bu sene eklenen yeni rotalar ile vatandaşlar için yeni kültürel ve doğal güzellikleri görme imkanının sunulduğunu açıklayan Bakan Uraloğlu, "Seyahatsever gezgin vatandaşlarımıza yepyeni iki rota daha sunuyoruz. Ankara ile Diyarbakır arasında Ankara-Diyarbakır-Ankara Turistik Treni, Ankara ile Tatvan arasında ise Ankara-Tatvan-Ankara Turistik Treni işletilmeye başlanacak. Turistik trenler, ev konforunda seyahat olanağı sağlayan 9 yataklı vagon ile yemekli vagondan oluşacak" ifadelerini kullandı." şeklinde yaptığı açıklamalar ile eklenen iki rotayı da duyurdu.

NİSAN AYINDA İLK YOLCULUK RESMEN BAŞLIYOR!

Rotaların belirlenmesinin ardından bu güzergahlar için ilk yolculukların ne zaman başlayacağı da belli oldu. Konu hakkında bakanlık tarafından yapılan açıklamalar çerçevesinde Ankara-Diyarbakır-Ankara Turistik Treni başkentten 19 Nisan Cuma günü saat 15.55'te, Diyarbakır'dan ise 21 Nisan Pazar günü saat 12.00'de hareket edecek. Ankara-Diyarbakır seferinde tren Malatya'da 3 saat, Diyarbakır-Ankara seferinde ise Yolçatı'da 4 saat, Kayseri'de 3 saat turizm amaçlı duracak. Ankara-Tatvan-Ankara Turistik Treni ise Ankara'dan 17 Nisan Çarşamba günü saat 15.55'te, Tatvan'dan ise 19 Nisan Cuma günü 06.35'te hareket edecek. Ankara-Tatvan seferinde Elazığ'da 4 saat, Tatvan-Ankara seferinde Palu'da 3 saat, Elazığ'da 4 saat ve Kayseri'de 3 saatlik turizm amaçlı duruş yapılacağı ifade edildi.

Ankaralılar seyahat etmeye doyamayacak! Doğu Ekspresi'nde eklenen yeni rotalar belli oldu - Resim : 2

Yeni güzergahlar üzerinden yolculuk yapmak isteyen kişiler için yapılan açıklamalara göre Turistik Doğu Ekspresi bileti almak isteyen yurttaşların TCDD'nin e-bilet resmi internet adresi üzerinden satın alma işlemlerini tamamlayabileceği belirtildi. Bilet fiyatları da yine bu sistem üzerinden vatandaşlara duyurulacak.

SONRAKİ HABER