Ankaralılar resmen duyuruldu! Bunu yapanlara kötü haber verildi artık ceza bile ödeyeceksiniz

Türkiye'de hükümet ve belediyeler tarafından sağlanan pek çok yardım programı bulunuyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi farklı yardım programlarını Ankara halkına sunarken her ay 220 bin aile Başkent Kart aracılığıyla sağlanan desteklerden faydalanıyor. Ancak yardımdan faydalanan bazı kişiler için de kötü haber verildi.

Ankaralılar resmen duyuruldu! Bunu yapanlara kötü haber verildi artık ceza bile ödeyeceksiniz

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), ekonomik olarak asgari geçim şartlarını karşılayamayan vatandaşlar için çeşitli destekler sağlıyor. Sosyal, hak ve insan odaklı belediyecilik anlayışıyla zorlu ekonomik şartlarda vatandaşlara destek olmayı sürdüren ABB önemli bir açıklamaya yer verdi.

ABB, ekonomik olarak zor durumda olan ailelerin çocuklarının eğitimini ve gelişimini önceleyen destekler veriyor. Okul çağında olan çocuklara kantin, büyüme çağında olan çocukların protein ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla et ve süt desteğinde bulunan ABB Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, her ay 220 bin aileye Başkent Kart aracılığıyla ulaşım, doğal gaz, et, süt, temel gıda, eğitim, ulaşım, kırtasiye ve kantin gibi ihtiyaçları konusunda da desteklerini sürdürüyor.

ABB HAKSIZ YARDIMLARIN ÖNÜNE GEÇECEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla dezavantajlı vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini belirtirken Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Yardımlar Planlama ve Dağıtım Koordinatörü Mine Hatun Güney, “Yoksulluk nesilden nesile sürmesin istiyoruz. Ankara’nın parasını Ankaralı esnafa teslim eden hem de bir elin verdiğini diğerine göstermeyen anlayış ile insan onuruna yakışır şekilde Başkent Kart sistemi ile yapıyoruz” dedi.

Ankaralılar resmen duyuruldu! Bunu yapanlara kötü haber verildi artık ceza bile ödeyeceksiniz

Ancak bu yardımları haksız şekilde aldığı iddia edilen bir kesimde bulunduğunu belirten bazı vatandaşlar yardım aldıklarını bildikleri kişilerin bu yardımları haksız olarak aldıklarını iddia ederken ABB, bu konuya da çözüm getirdi. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, sosyal yardımlardan faydalanmak için başvuruda bulunan vatandaşların dosyalarını kurumlarla iş birliği yaparak incelediklerini belirtti.

Ankaralılar resmen duyuruldu! Bunu yapanlara kötü haber verildi artık ceza bile ödeyeceksiniz - Resim : 2

Sosyal Güvenlik Kurumu, Tapu Kadastro ve Nüfus Müdürlüğü üzerinden incelemeler sağlanarak düzenli aralıklarla kontrollerin yapıldığını bildirdi. Bununla beraber vatandaşlar haksız yardım aldıklarını düşündükleri kişileri ise Başkent 153 Çağrı Merkezi ile iletişime geçerek bildirimde bulunabilecekleri kaydedildi. Bu durumun tespiti halinde de kişilere haksız aldıkları yardımlar için cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER