Ankaralılar o ilçeye akacak! Açık Havada Sinema keyfi için geri sayım başladı

Ülkemizde geçmiş yıllarda vatandaşların vazgeçilmezi olan, günümüzde ise nostaljik bir deneyim yaşatan açık hava sinemaları Ankara'da yeniden başlıyor. Başkent halkının yapılacak hizmete ilgisinin yüksek olacağı bekleniyor.

Ankaralılar o ilçeye akacak! Açık Havada Sinema keyfi için geri sayım başladı

Türkiye'de henüz televizyon ve internetin yaygın ya da hiç olmadığı dönemlerde açık hava sineması büyük rağbet görüyordu. Zamanla imkanların gelişmesi ve teknolojinin ilerlemesi ile açık havada sinema izleme olayı eski popülaritesini kaybetmişti.

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde belediye tarafından yapılan açıklamada bu özel deneyimi yaşamak isteyenler için açık hava sineması etkinliği düzenleneceği öğrenildi.

TAM 17 ALANDA FİLM GÖSTERİMİ

Vatandaşların yaz akşamlarını daha güzel bir hale getirmek için yapılacak olan etkinlik 22 Temmuz günü başlayacak ve ilçenin 17 farklı yerinde gerçekleşecek. Serhat Kapalı Pazar Yeri, Batıkent Murat Karayalçın Kent Meydanı, Uğur Mumcu Mahallesi Andaç Pazar Yeri ve Ragıp Tüzün Parkı gibi yerler akşamları beyaz perde ile renklenecek.

Ankaralılar o ilçeye akacak! Açık Havada Sinema keyfi için geri sayım başladı

Yapılacak bu hizmet ile ilgili konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar "Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz açık hava sinema gösterimlerinde vatandaşlarımız keyifli bir yaz akşamı geçiriyor, birbiriyle kaynaşıyor. Bunun yanında sinemaya gitme fırsatı bulamayan binlerce insanımız bu gösterimler sayesinde sinema keyfini kendi mahallesinde yaşama şansını buluyor" dedi.

İlçe sakinlerinin çocukları ve sevdikleri ile akşamlarını bu şekilde değerlendirmesi bekleniyor. Belediyeden ilerleyen günlerde yeni paylaşımlar gelmesi ön görülüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER