Ankaralılar meğer ne paralar ödemişsiniz! Aidat ödemesinde rekor kırıldı aylık 2730 TL oldu

Ülkemizde siteler ve apartmanlar için aidat ödeniyor. 2024 yılında aidatlarda rekor yükselişler kaydedilirken Türkiye'de en çok aidat ödeyen il ve ilçeler belli oldu. Açıklanan verilerde Ankara'nın yeri belli olurken aylık 2 bin 730 liralık aidat ödemesi ile rekor kaydedildi.

Ankaralılar meğer ne paralar ödemişsiniz! Aidat ödemesinde rekor kırıldı aylık 2730 TL oldu

Siteler ve apartmanlar için aidat ödemesi yapılıyor. Aidat ödemeleri her yıl yükseliş kaydedilirken rekor ödemeler de 2024 yılı için kaydedildi. Türkiye'de en çok aidat ödemesi yapan il ve ilçeler belli olurken Ankara'nın da bu listedeki yeri belli oldu.

Başkent Ankara'da aidat ödemelerinde rekor rakamlar kaydedilirken Türkiye'nin aidat şampiyonları resmen belli oldu. En çok aidat ödeyen il ve ilçeler listelenirken Ankara'da ödenen aidatları duyanlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.

DARE BAŞINA AİDAT RAKAMLAR BELLİ OLDU

Daire başına en düşük aidat ortalamasına sahip illerin de yer aldığı listede Ankara'da da rekor rakamlar kaydedildi. Siteler için ödenen aidatların daha yüksek olduğu bilinirken aidatlar güvenlik, sosyal imkanlar gibi nedenlerle birbirinden farklılık gösterebiliyor. Buna göre daire başına en az aidat ödeyen iller de şöyle sıralandı;

Kırklareli - 228 TL

Düzce - 309 TL

Aksaray - 316 TL

Uşak - 354 TL

Kayseri - 375 TL

İzmir - 1.512 TL

Gaziantep - 1.456 TL olarak kaydedildi.

Ankaralılar meğer ne paralar ödemişsiniz! Aidat ödemesinde rekor kırıldı aylık 2730 TL oldu

AİDAT ÖDEMELERİNDE REKOR YÜKSELİŞLER KAYDEDİLDİ

Türkiye'de yüksek aidat ödenen iller açıklanırken İstanbul'daki ilçelere ilişkin veriler de belli oldu. Bu veriler belli olurken Megakent İstanbul'da daire başına aidat ortalaması en yüksek ilçe 5 bin 635 TL ile Beşiktaş olurken bu ilçeyi Şişli, Sarıyer, Zeytinburnu ve Bahçelievler takip etti. Arnavutköy, Tuzla, Kadıköy, Zeytinburnu ve Ataşehir aidat borcunu düzenli ödeyen 5 ilçe olarak sıralandı. Raporda, İzmir'de ve Ankara'daki ilçelere ilişkin verilere yer verilirken Ankaralıların merak ettiği veriler belli oldu. İzmir'de daire başına aidat ortalaması en yüksek ilçe 3 bin 761 TL ile Çeşme olurken, Çeşme'yi Narlıdere, Bayraklı, Kemalpaşa ve Urla takip etti.

Ankaralılar meğer ne paralar ödemişsiniz! Aidat ödemesinde rekor kırıldı aylık 2730 TL oldu - Resim : 2

Başkent Ankara'da ise rekor 2 bin 730 TL ile Çankaya'nın oldu. Çankaya ilçesini Gölbaşı, Akyurt, Yenimahalle ve Kahramankazan izledi. Ankara'da en yüksek aidat ödemelerinin yapıldığı ile Çankaya olurken 2 bin 730 liralık rakam Ankaralıları şaşırttı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER