Ankaralılar klimaları çalıştırmaya başlayın! Nisan ayında Haziran sıcağı geliyor

Geçtiğimiz günlerde soğuk bir havaya sahne olan ve yer yer kar yağışlarının da yaşandığı Ankara yaz sıcaklarına hızlı bir giriş yaptı. Önümüzdeki hafta sıcaklıkların 30 derece sınırına yaklaşmasının beklenildiği öğrenildi.

Ankaralılar klimaları çalıştırmaya başlayın! Nisan ayında Haziran sıcağı geliyor

Nisan ayının gelmesi ile birlikte havaların beklenenden hızlı bir şekilde hızlanmaya başlaması tedirginlik oluşturdu. Vatandaşlar bu gelime sonrası önümüzdeki günlerin hava durumunu araştırmaya başladı.

ANKARA'DA SICAKLIKLAR 30 DERECEYE YAKLAŞIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden Nisan ayının ilk günlerinde hava sıcaklıklarının nasıl olacağına dair tahminlerini yayınladı. Yapılan bilgilendirme paylaşımı sonrası vatandaşların yaz aylarında rahat edebilmek için neler yapacağı merak konusu oldu.

Ankara'da Nisan ayının ilk 4 gününde hava sıcaklıklarının 26 dereceye kadar yükselmesinin beklenildiği öğrenildi. Nisan ayında bu kadar yüksek sıcaklıkların görülmesi yaz aylarının en sıcak geçmesi beklenen Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında neler yaşanabileceği sorunu akıllara getirdi.

Meteoroloji uzmanlarının hazırladığı rapor şu şekilde oldu;

Ankaralılar klimaları çalıştırmaya başlayın! Nisan ayında Haziran sıcağı geliyor

Ankara başta olmak üzere yurdun tamamı için çeşitli uyarılarda bulunulmaya devam ediliyor. Özellikle sıcaklıklardan rahatsız olan Ankaralıların hava sıcaklıklarından dolayı olumsuz etkilenmemeleri için tavsiyeler yapılıyor.

ASKİ'DEN TASARRUF ÇAĞRISI

Geçtiğimiz günlerde de ASKİ tarafından Ankara'da söz konusu hava sıcaklıklarının kuraklık riskini beraberinde getirmesinden dolayı bir uyarı mesajı yayınlamıştı. ASKİ yaptığı açıklamada “Ankara’yı bekleyen bir su sıkıntısından söz etmiyoruz. Ancak Ankara içme suyu kaynakları için hayati öneme sahip mart ve nisan ayı yağışlarının beklenen seviyelerden daha düşük olması durumunda, zamanla su baskısının hissedilebileceği düşünülüyor" demişti.

Bu gelişmenin ardından ilerleyen günlerde Ankara'da hava sıcaklıklarının daha yüksek seviyelere çıkması bekleniyor. Bu konuda vatandaşlar Meteoroloji'yi takibini sürdürüyor.

SONRAKİ HABER