Ankaralılar keyifli yolculuğun tadına varacak! Ücretsiz olacağı açıklandı

Ankara tren yolculuğu konusunda diğer şehirlerden ön plana çıkması ile biliniyor. Bir çok önemli şehre hem turistik hem de normal amaçlarla yolculuk yapan başkentliler için yeni rotalar oluşturuluyor.

Ankaralılar keyifli yolculuğun tadına varacak! Ücretsiz olacağı açıklandı

Günlük hayatın stresinden sıkılan ya da gittiği yere farklı bir ulaşım aracı ile gitme deneyimi yaşamak isteyen Ankaralılar için güzel haber geldi. Yapılan açıklama ile sadece 40 dakikada gidilebilecek bir yerin duyurusu yapıldı.

BAKAN AÇILIŞ TARİHİNİ DUYURDU

Son yıllarda Ankara'yı ilgilendiren tren hattı ile ilgili açıklamalar yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Ankara için bir kez daha konuştu. Bakan Uraloğlu Ankara'dan kalkacak ve sadece 40 dakika sonra gidilecek olan bir tren hattının yarın çalışmaya başlayacağını açıkladı.

Söz konusu haber sonrasında ise Ankara'da yaşayan vatandaşlar bu rotanın neresi olduğunu ve günde kaç sefer yapacağını araştırmaya başladı. Edinilen bilgiye göre Ankara'dan başlayacak yeni tren hattı bir şehir içi ulaşım treni olacak ve Elmadağ ilçesine gidecek. Günde 6 sefer yapacak olan bu tren hattı ile Ankara-Elmadağ arası 40 dakikalık bir tren yolculuğu ile gidilip gelinebilecek.

BAYRAM SONUNA KADAR ÜCRETSİZ OLACAK

Bu durumun ardından Ankara'nın merkeze uzak ilçelerinden olan Elmadağ'a yönelik gerçekleştirilecek tren hattı ile ilçenin ekonomik anlamda da kalkınması bekleniyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından açılacak hattın bayram sonuna kadar ücretsiz olacağı duyuruldu.Ankaralılar keyifli yolculuğun tadına varacak! Ücretsiz olacağı açıklandı

Elmadağ ilçesine gitmek isteyen Ankaralılar da artık bu ilçeye kolay ve konforlu bir şekilde ulaşabilecek. Ankara için önümüzdeki yıllarda da yeni tren hatları oluşturma çalışmalarının devam ettiği biliniyor.

SONRAKİ HABER