Ankaralılar için haftanın altı günü ücretsiz olacak! Ulus'taki müze ziyaretçilerini bekliyor

Uzun süredir milyonlarca Ankaralı vatandaş tarafından merakla beklenen Ulus'taki Ankara Palas Müzesi hakkında yapılan açıklamalara göre Pazartesi günü hariç 6 gün boyunca ücretsiz olacağı ifade edildi.

Ankaralılar için haftanın altı günü ücretsiz olacak! Ulus'taki müze ziyaretçilerini bekliyor

Milyonlarca Ankaralı vatandaş için geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalar çerçevesinde Ankara Palas Müzesi'nin açılışının gerçekleştirildiği öğrenildi. Bu çerçevede yapılan açıklamalara göre gerçekleşen açılışın ardından bin metrekareyi bulan kapalı alanda 5 salon ve bin 200’e yakın eserle kültür-sanat hayatının yeni adresi olduğu ifade edildi.

RESTORASYON TAMAMLANMIŞTI!

Geçtiğimiz haftalarda restorasyonun tamamlandığı müzeye hakkında edinilen bilgilere görebinanın yaşından ve kullanımından dolayı ciddi bir restorasyon ihtiyacı vardı. 2019 yılının başından itibaren bu restorasyon çalışması yürütüldü. Ankara birinci derece deprem kuşağında olmasa da özellikle binanın yaşından dolayı ciddi anlamda zemininde ve temelinde güçlendirilmelerin yapıldığı öğrenildi.

Ankaralılar için haftanın altı günü ücretsiz olacak! Ulus'taki müze ziyaretçilerini bekliyor

HAFTANIN ALTI GÜNÜ ÜCRETSİZ OLACAK!

Son olarak günlerini kültür ve sanat ile değerlendirmek isteyen kişiler için yapılan açıklamalara göre Ankaralılar için müzeye girişlerin Ramazan bayramına kadar haftanın altı günü ücretsiz olacağı ifade edildi.

Konu ile ilgili Milli Saraylar Başkanı Yasin Yıldız tarafından yapılan açıklamalarda “Mekanların yanında burada bin 200 parça taşınabilir tarihi eseri sergilemekteyiz. Burada çok çeşitli koleksiyonlara ait sergiler var. Hazine koleksiyonumuzdan eserler var. El yazmaları koleksiyonumuzdan var. Hilal koleksiyonumuzdan eserler var. Bir salonu diplomatik hediyelere ayırdık. Çünkü Cumhuriyet tarihi boyunca önemli diplomatik etkinliklere burası ev sahibi yapmıştı. Özellikle Osmanlı döneminden başlayıp cumhuriyet dönemine kadar ülkemize diplomatik yolla gelmiş pek çok hediyeleri burada sergiliyoruz.” diyerek Ankaralı vatandaşların ziyaret edeceği müzenin içeriği hakkında bilgilendirmelere yer verildi.

Bununla birlikte Ramazan Bayramı'na kadar Ankara Palas Müzesi, pazartesi günleri hariç haftanın 6 günü saat 09.00 ile 17.00 arasında vatandaşlar tarafından ücretsiz ziyaret edilebileceği ifade edildi.

ANKARA PALAS MÜZESİ'NE NASIL GİDİLİR?

Yapılan bu açıklamaların ardından vatandaşlar tarafından en çok merak edilenler arasında nasıl ulaşım sağlanacağı konusu yer aldı. Ulus'ta yer alan bu müzeye ulaşmak isteyen kişilerin Doğanbey Mh. Cumhuriyet Cd. No:9, 06030 Altındağ/Ankara adresine giderek ulaşabilecekleri belirtildi.

SONRAKİ HABER