Ankaralılar devlet desteğini kaçırmayın! Kimlik kartıyla başvurana yıllık 40 bin TL ödenecek

İhtiyaç sahibi olan bireylere yönelik devlet desteği ile çeşitli nakdi ödemeler yapılıyor. Farklı programlarla vatandaşlara destek ödemesi yapılırken bir duyuru daha geldi. Yıllık 40 bin lira tutarında yapılan ödemeye ilişkin detaylar da araştırma konusu oldu.

Ankaralılar devlet desteğini kaçırmayın! Kimlik kartıyla başvurana yıllık 40 bin TL ödenecek

Ülkemizde hükümetin aldığı kararlar doğrultusunda farklı program adları ile belirli şartlara bağlı olarak ihtiyaç sahiplerine bakanlıklar tarafından nakdi destek sağlanıyor. Belirli şartlara bağlı olarak ihtiyaç sahipleri için yapılan destek ödemeleri 2024 yılında da devam ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaşlı, engelli, öğrenci, gıda, barınma, aile, eğitim ve sağlık alanlarında geliştirdiği programlarla belirlenen şartları sağlayan kişilere nakit desteği sağlanırken bu kişilere belirli süre ve miktarlarda yapılan destek ödemelerinden biri de kronik rahatsızlığı bulunan bireyler için yapılıyor.

KRONİK RAHATSIZLIĞI OLANLARA EKONOMİK DESTEK

Türkiye'de kronik rahatsızlığı bulunan bireyler için sağlanan destek programı bulunurken söz konusu destek programı kapsamında Tüberküloz - Subakut sklerozan panensefalit (SSPE) hastası olan kişi ya da hasta kişiye bakmakla yükümlü kişilere destek ödemeleri yapılmaya devam ediyor. Kronik Hastalık Yardımı kapsamında Tüberküloz ve SSPE hastası olan kişi ya da hastaya bakan kişilere aylık olarak ödeme yapılırken ödemeler 2024 yılı için aylık 3 bin 336 lira olarak hesaplara geçiyor.

Ankaralılar devlet desteğini kaçırmayın! Kimlik kartıyla başvurana yıllık 40 bin TL ödenecek

Hak sahibi olarak belirlenecek kişiler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından onaylanan Halk Sağlığı Yönetim Sistemi'nden hastalık bilgileri alınan bireylere veriliyor.

Ankaralılar devlet desteğini kaçırmayın! Kimlik kartıyla başvurana yıllık 40 bin TL ödenecek - Resim : 2

Ankaralılar devlet desteğini kaçırmayın! Kimlik kartıyla başvurana yıllık 40 bin TL ödenecek - Resim : 3

Hak sahibi olarak belirlenen ailelere ödemeler hak sahiplerinin hesaplarına 12 ay boyunca toplamda 40 bin 32 lira olarak yapılıyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER