Ankaralılar burayı kesinlikle bilmiyor! Tam 267 kilometre uzaklıkta gizli cennet sizi bekliyor yaban hayatı orada

Ankara'da yaşayan vatandaşlar şehrin gürültüsü ve stresinden uzaklaşmak için nereye gidebileceklerini merak ediyor. Kısa vadeli tatil planı olanların araştırmaları devam ederken kente tam 267 kilometre uzaklıktaki o adres yaban hayatı ile görenleri büyülüyor.

Ankaralılar burayı kesinlikle bilmiyor! Tam 267 kilometre uzaklıkta gizli cennet sizi bekliyor yaban hayatı orada

Ankara'nın pek çok doğal güzelliği bulunuyor. Soğuk kış günlerinde şehrin stresi ve gürültüsünden uzaklaşmak isteyenler de keşfedebilecekleri rotaları araştırıyor. Ankara'nın komşu illerine olan ilgi her geçen gün artarken keşfedilmesi gereken rotalar da her geçen gün artıyor.

Doğa tutkunlarının 267 kilometrelik bir yolculuğun ardından ulaşabilecekleri ve yaban hayatına şahit olabilecekleri bir adres daha Haberankara.com adresinde yer aldı. Konya'nın Beyşehir ilçesinde bulunan Üskelles Adası, Ankaralı doğa tutkunları için oluşturduğu alternatif gezi rotası ile dikkati çekti.

ÜSKELLES ADASI'NDA DOĞAL YAŞAMA ŞAHİT OLUNUYOR

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Beyşehir Treeking ve Doğa Yürüyüşleri Topluluğu, yaklaşık 200 atın yaşadığı adaya doğa yürüyüşü etkinliği düzenleyerek katılımcılara atları yakından görme imkanı sundu. Dernek başkanı Mustafa Büyükkafalı, Beyşehir Gölü'ndeki Üskelles Adası'nın yabani atların yaşam sürdüğü bir ada olduğunu öğrendikten sonra burada da atların izinde bir doğa yürüyüşü etkinliği düzenlemeye karar verdiklerini söyledi.

Ankaralılar burayı kesinlikle bilmiyor! Tam 267 kilometre uzaklıkta gizli cennet sizi bekliyor yaban hayatı orada

Beyşehir Treeking ve Doğa Yürüyüşleri Topluluğu Dernek Başkanı Büyükkafalı, "Burada yılkı atlarının yaşaması çok ilgi çekti, insanlar çok ilgi gösterdi. Katılım için yoğun bir başvuru aldık. Ama belirli bir sayıda kişi almamız gerekiyordu. O yüzden belli sayıda doğa ve fotoğraf tutkunuyla balıkçı tekneleriyle ulaşımı sağlayarak adaya ulaşıp etkinliğimizi gerçekleştirdik. Adanın her tarafında at izleri oluşmuş. At izinde doğa yürüyüşü yapabileceğimizi düşündük. 7 kilometrelik bir doğa yürüyüşü yaptık. Fotoğraf tutkunları atların fotoğraflarını çekebilmek için birbiriyle yarıştı." diye konuştu.

Ankaralılar burayı kesinlikle bilmiyor! Tam 267 kilometre uzaklıkta gizli cennet sizi bekliyor yaban hayatı orada - Resim : 2

Doğa severler gölde yabani atların olduğu Üskelles Adası'nda düzenlenen doğa yürüyüşünde buluşurken Ankara'ya 267 kilometre uzaklıktaki bu adres Ankaralıların ziyaret etmesi gereken noktalar arasında yer aldı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER