Ankaralılar burayı hemen keşfedin! Dünyada bir ilk turistler akın ediyor aman geri kalmayın

Başkent Ankara pek çok ilke ev sahipliği yapıyor. Ankara'da turistlerin akın ettiği bir adres bulunurken bu adrese olan ilgiden Ankaralıların pek çoğu mahrum kalıyor. Ankara'da keşfedilmesi gereken bir müze dünyada ilk olma özelliğini taşırken Haberankara.com okurları için detayları derledik.

Ankaralılar burayı hemen keşfedin! Dünyada bir ilk turistler akın ediyor aman geri kalmayın

Türkiye'nin Başkenti olan Ankara, milyonlarca nüfusa ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Tarihte pek çok kültüre tanıklık eden Ankara, bünyesinde barındırdığı bazı ilkler nedeniyle vatandaşların yoğun ilgisini görmeye devam ediyor. Ankara'nın keşfedilecek rotaları araştırma konusu olurken bu rotaları henüz bilmeyen binlerce de vatandaş bulunuyor.

Hem Ankara'yı hem de geçmişteki kültürlere tanıklık ederek keşfetmek isteyenlerin araştırmaları sürerken kentin ibir ilk ev sahipliği yaptığını da henüz pek çok Ankaralı bilmiyor. Ankara’nın Beypazarı ilçesinde yer alan dünyanın ilk Gaz Lambası Müzesi, kurulduğu günden itibaren binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaya devam ederken detaylar Haberankara.com adresinde yer aldı.

DÜNYANIN İLK GAZ LAMBASI MÜZESİ ANKARA BEYPAZARI'NDA BULUNUYOR

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde bulunan ve dünyada ilk olma özelliğini taşıyan Gaz Lambası Müzesi, kurulduğu günden itibaren binlerce turisti ağırladı.

Ankaralılar burayı hemen keşfedin! Dünyada bir ilk turistler akın ediyor aman geri kalmayın

Dört ay önce kurulan ve dünyanın ilk Gaz Lambası Müzesi olma özelliğini taşıyan müzede bin 400 parçadan oluşan ‘gaz lambası’ yer alıyor.

Ankaralılar burayı hemen keşfedin! Dünyada bir ilk turistler akın ediyor aman geri kalmayın - Resim : 2

Koleksiyoner Süreyya Özkan’ın bağışlarıyla kurulan müzede Avrupa ve Amerika’da kullanılan gaz lambaları bulunuyor.

Ankaralılar burayı hemen keşfedin! Dünyada bir ilk turistler akın ediyor aman geri kalmayın - Resim : 3

Müzeyi gezenler geçmişe giderek anılarını yeniden hatırlama imkanı bulurken girişlerin ücretsiz olduğu müzede bazı yaban hayvanlarının da figürleri yer alıyor. Müze görevlisi Birsen Çoşar, her gün Beypazarı’na özgü kıyafetlerle merkeze gelen turistleri karşılıyor.

Ankaralılar burayı hemen keşfedin! Dünyada bir ilk turistler akın ediyor aman geri kalmayın - Resim : 4

1400 tane gaz lambasının yer aldığı müze ziyaretçilerini bekliyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER