Ankaralılar buranın kendi elektriğini ürettiğini biliyor muydunuz? Milyonlar her gün buradan geçiyor

Başkent Ankara'da ekonomiye olumlu katkı sağlayan pek çok proje bulunuyor. Bu projelere ilişkin bilgi sahibi olmayan Ankaralılar araştırmalarına devam ederken Ankara'da her gün milyonların geçtiği bir bölge için önemli bir projeye imza atılarak vatandaşlar bilgilendirdi.

Ankaralılar buranın kendi elektriğini ürettiğini biliyor muydunuz? Milyonlar her gün buradan geçiyor

Başkent Ankara, içinde barındırdığı milyonların yanı sıra bazı bölgeleriyle de kentin kalbinde binlerce vatandaşı ağırlıyor. Ankara'da birbirinden farklı yatırımlara imza atılırken bu yatırımlar hakkında da vatandaşlar bilgilendirilmeye devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), çevre dostu enerji üretimine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği projelere bir yenisini daha ekleyerek kente kazandırdı.

ABB'nin iştiraklerinden BUGSAŞ AŞ, kenti kalbi olan AŞTİ'de tüketilen enerjiden tasarruf sağlamak hedefiyle çatıya kurduğu fotovoltaik panellerden oluşan Güneş Enerji Santrali çalışmalarını tamamladı. Her gün milyonların şehirlerarası ulaşımını sağlamak üzere uğradığı AŞTİ'deki yeni projenin detayları da merak konusu oldu.

ANKARA'NIN ÇEVRE DOSTU ELEKTRİK ÜRETİMİ AŞTİ'DE

ABB, gerçekleştirdiği kapsamlı tadilat çalışmaları ile yepyeni bir görünüme kavuşturduğu AŞTİ’ye, Güneş Enerji Santrali (GES) kurulumunu tamamladı.

Ankaralılar buranın kendi elektriğini ürettiğini biliyor muydunuz? Milyonlar her gün buradan geçiyor

AŞTİ'nim çatısına yerleştirilen paneller gün ışığını doğrudan elektriğe dönüştürecek ve AŞTİ’de enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 50’si yenilenebilir enerji kaynağından karşılanacak.

Ankaralılar buranın kendi elektriğini ürettiğini biliyor muydunuz? Milyonlar her gün buradan geçiyor - Resim : 2

Her gün binlerce kişi tarafından ziyaret edilen AŞTİ’de hayata geçirilen proje ile enerji maliyetlerinin düşürülmesi hedefleniyor.

Ankaralılar buranın kendi elektriğini ürettiğini biliyor muydunuz? Milyonlar her gün buradan geçiyor - Resim : 3

Ankara'ya kazandırılan projeyle ilgili olarak resmi sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yapan ABB Başkanı Yavaş,“Önce AŞTİ’yi şimdi de enerjisini yeniledik” değerlendirmesinde bulundu.

Ankaralılar buranın kendi elektriğini ürettiğini biliyor muydunuz? Milyonlar her gün buradan geçiyor - Resim : 4

AŞTİ'ye yılda bir defa da olsa mutlaka giden Ankaralılar AŞTİ'nin kendi elektriğini üretmesine de şahit olmuş olacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER