Ankaralılar belediyenin projesi ile evlendi! Belediye 199 metrekareye kadar satıyor görüntüsüyle büyülüyor

Başkent Ankara'da belediyelerin projeleri yakından takip edilirken bu kez ezber boza bir proje ile Ankaralılara duyuru yapıldı. Ankara'da hayata geçen 'BAŞAK' projesi ile kent halkına 199 metrekareye kadar 2 kata kadar konut satışı yapıldı. Ankaralıların merak ettiği BAŞAK projesinde detaylar da belli oldu.

Ankaralılar belediyenin projesi ile evlendi! Belediye 199 metrekareye kadar satıyor görüntüsüyle büyülüyor

Ankara'da hayata geçirilen projeler kapsamında belediyeden konut sarışları yapılmaya devam ediyor. Belediyeler tarafından yapılan konut satışları vatandaşların radarında yer alırken Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) de ezber boza bir proje ile Ankaralıların karşısına çıktı.

ABB'nin kırsal kalkınmayı geliştirmek ve üretimi artırmak, kentten kırsala dönüş yapmak isteyen vatandaşları teşvik etmek, kaçak ve düzensiz yapılaşmanın önüne geçmek amacıyla başlattığı, yöreye özgü ‘Ankara Evi’ mimarisini yansıtan “Başkent Ankara Köy Evleri Projesi” (BAŞAK Projesi) ilk teslimlerini gerçekleştirdi.

ANKARALILARDAN BAŞAK PROJESİNE YOĞUN İLGİSİ SÜRÜYOR

ABB tarafından hayata geçirilen “Başkent Ankara Köy Evleri Projesi” ile yöreye özgü ‘Ankara Evi’ mimarisiyle yapılan evler Ankaralıların ilgisine sunuldu. 60 metrekareden 199 metrekareye kadar tek katlı ve iki katlı olmak üzere 2 seçenek bulunan proje hakkında ABB Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulundu. ABB Başkanı Yavaş, “Başkent Ankara Köy Evleri Projesi için söz vermiştik, sözümüzü yerine getirdik. BAŞAK projesiyle;

Kentten kırsala dönüşü teşvik ediyoruz, kaçak ve düzensiz yapılaşmanın önüne geçiyoruz, vatandaşlarımıza çizim ve onay süreci için ücretsiz destek veriyoruz, Ankara Evi mimarisini yansıtan toplam 98 ev projesini hemşehrilerimize ettik.” notunu paylaşırken söz konusu BAŞAK projesine ilişkin ayrıntıları haberankara.com okurları için derledik.

Ankaralılar belediyenin projesi ile evlendi! Belediye 199 metrekareye kadar satıyor görüntüsüyle büyülüyor

903 MAHALLEDE BAŞAK PROJESİ UYGULANABİLİYOR

Proje, ‘Ankara Ev’i mimarisini yansıtan 11 farklı tip seçenekle vatandaşların tercihine sunuluyor. Ev tercihleri arasında, 60 metrekareden 199 metrekareye kadar tek katlı ve iki katlı olmak üzere 2 seçenek yer alıyor. Ankara’daki nüfusu 5 binin altında kalan 903 adet kırsal mahalle hizmetten yararlanabiliyor.

Ankaralılar belediyenin projesi ile evlendi! Belediye 199 metrekareye kadar satıyor görüntüsüyle büyülüyor - Resim : 2

Proje standartları içerisinde, 2 farklı boyutta cam seçeneği sunulurken isteklilerin maddi durumu ve parsellerinin büyüklüğüne göre seçip planları oluşturuluyor. Daha sonrasında planı vatandaşa teslim ediliyor ve kendisinin zemin etüdünü yapıp raporuyla birlikte tekrar ABB'ye dönüş yapması isteniyor.

Ankaralılar belediyenin projesi ile evlendi! Belediye 199 metrekareye kadar satıyor görüntüsüyle büyülüyor - Resim : 3

Zemin etüt raporunu getirenlere mimari, statik, mekanik, elektrik, peyzaj projeleri aynı zamanda çizilip ilçe belediyeleri tarafından onaylatılıp sıhhi tesisat ve elektrik projelerini tamamlayıp numarataj belgesini alırken yardımcı olan ABB, teslimatı gerçekleştiriyor.

Ankaralılar belediyenin projesi ile evlendi! Belediye 199 metrekareye kadar satıyor görüntüsüyle büyülüyor - Resim : 4

ÇİZİM VE ONAY SÜRECİ ÜCRETSİZ

Ankara'da ABB tarafından hayata geçirilen BAŞAK projesi, ülkemizde ilk defa bir belediye tarafından başlatılan proje olarak da kayıtlara geçti. ABB ekiplerinin konuyla ilgili yaptığı açıklamada ‘’Biz burada proje müellifi imzalarını atıyoruz, vatandaşımız bizden onaylı projelerini alıp ilçe belediyesine gidip fenni mesulleriyle birlikte inşaat ruhsatını çıkartıp evini yapmaya başlayabiliyor.'' ifadeleri de yer aldı.

Ankaralılar belediyenin projesi ile evlendi! Belediye 199 metrekareye kadar satıyor görüntüsüyle büyülüyor - Resim : 5

ilk işlemleri tamamlanan vatandaşlar, seçtikleri proje tipine göre başvuran vatandaşlar, çizim ve onay süreçlerinden ücretsiz yararlanabiliyor. Onaylı projelerini alan vatandaşlar, bağlı bulunduğu İlçe Belediyesinden inşaat ruhsatını çıkartarak evini yapmaya başlayabiliyor. Projeden yararlanmak isteyen vatandaşların da 0549 248 65 28 numaralı telefondan 08.00 ile 17.00 saatleri arasında ayrıntılı bilgi alabileceği belirtildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER