Ankaralılar artık sırada beklemeyecek! Bu tarifi gördükten sonra kendi Ramazan pidenizi kendiniz yapacaksınız

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Ramazan pidesi satın almak istemeyen kişiler için tarif geldi. Evde uygun maliyet ile yapılabilecek pide için izlenmesi gereken yollar...

Ankaralılar artık sırada beklemeyecek! Bu tarifi gördükten sonra kendi Ramazan pidenizi kendiniz yapacaksınız

Bu Ramazan ayında bir pidenin fiyatının 15 TL olmasının ardından vatandaşlar tarafından en çok internette aranan konulardan biri de uygun maliyetli pide yapımı oldu. Hem kendi evlerinde istedikleri gibi pidesini yapmak isteyenler hem de daha az bir fiyata mal etmek isteyen kişiler için tarif geldi.

ANKARALILAR DİKKAT BU TARİFTEN SONRA BİR DAHA PİDE SATIN ALMAYACAKSINIZ!

Ankaralı vatandaşlar tarafından Ramazan pidesi hakkında merak edilenlerin artmasının ardından uygun fiyat ile yapılabilecek olan pidenin tarifi belli oldu. Bu pide ile 4 ila 6 kişinin yiyebileceği bir pidenin yapılabileceği ifade edildi.

İŞTE UYGUN FİYATLI PİDE YAPIM TARİFİ;

Vatandaşlar tarafından merak edilenlerin artmasının ardından uygun fiyat ile yapabileceğiniz pide tarifi şu şekilde duyuruldu;

Ramazan Pidesi Hamuru için;

5 su bardağı un
2,5 su bardağı ılık su
Yarım paket yaş maya (veya 1 paket instant maya)
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker

SOS İÇİN;

1 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı

ÜZERİ İÇİN;

Susam

RAMAZAN PİDESİ YAPILIŞI:

1 - Ramazan pidesinin hamuru için uygun bir kase içerisinde ufaladığımız yaş mayanın üzerine şeker ve 1 su bardağı su ekleyerek karıştıralım. Bu sayede mayamız erimiş olarak.

2 - Ardından yoğurma kabımıza tuz ve unu alarak karıştıralım fakat ortası çukur kalsın.

3 - Oluşan çukurun içerisine hazırladığımız mayayı ekleyerek üzerine 2 buçuk su bardağı su olarak şekilde geri kalan suyu ekleyelim ve yoğuralım

4 - Hamuru ara ara elimizi ıslatarak toparlayalım. Sonrasını hem streçleyerek hem de temiz bir bez örterek 40 dakika mayalanmasını bekleyelim.

5 - Mayalanan hamuru alarak yeniden yoğuralım. Sonrasında hamuru bıçak yardımı ile 2 eşit parçaya keselim ve beze haline getirelim.

6 - Sonrasında iki bezeyi de pişirme kağıdının üzerine alarak yeniden streçleyelim. 20 ve 25 dakika daha mayalamaya bırakalım.

7 - Bir taraftan da yoğurdu bir kaseye alarak yumurtanın sarısını ilave edelim ve güzelce çırpalım.

8 - Ardından mayası gelen hamurlarımızdan bir tanesinin üzerini açalım, elimizle hafif hafif bastıralım.

9 - Açtığımız hamurun üzerine sosun yarısını dökerek elimizle bastırarak açmaya başlayalım. Eşit bastırarak hamurumuzu tepsi genişliğinde, pide formuna getirerek oldukça inceltelim.

10 - Şekil vermek ve iyice pişmesini sağlamak için ilk önce kenarlarına parmak ucu ile bastıralım, daha sonra orta kısmına çizgi çizgi bastıralım.

11 - Son olarak da üzerine susam serperek önceden ısıttığımız 230 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Aynı adımı diğer pidemiz için de uygulayalım. Afiyet olsun.

SONRAKİ HABER