Ankaralılar artık AŞTİ'ye gitmek zorunda kalmayacaksınız! Resmen devreye giriyor yol çilesi bitecek

Türkiye'de şehirler arası ulaşımın kalbi konumunda olan AŞTİ, Başkent Ankara'da yer alıyor. Şehir dışı yolculuk yaptıktan sonra AŞTİ'ye gelerek orada evine dönmek isteyen Ankaralılar yollarının uzamasından şikayet ediyor. Ankara'da AŞTİ'ye uğramanıza gerek kalmayacak bir proje daha hayata geçirilirken detayları Haberankara.com okurları için derledik.

Ankaralılar artık AŞTİ'ye gitmek zorunda kalmayacaksınız! Resmen devreye giriyor yol çilesi bitecek

Türkiye'nin Başkenti olan Ankara, aynı zamanda ülkemizin en büyük şehirlerarası otobüs terminalini de bünyesinde barındırıyor. Ankara'nın Şehirlerarası Otobüs Terminali olan AŞTİ, her gün binlerce sefere ev sahipliği yapıyor, yurdun dört bir yanından insanı ağırlıyor. AŞTİ'ye gelen otobüsler kentin merkezi noktalarından geçerken bu alanlarda bir durak olmasından dolayı AŞTİ'ye kadar gelmek durumunda kalıyor. AŞTİ'nin evine uzak olmasından kaynaklı olarak özellikle Etiemsgut ve Yenimahalle ilçelerinde yaşayanlar AŞTİ'den daha önce bu ilçelere gelinmesinden kaynaklı olarak ulaşımlarını evlerine yakın bir konumda sonlandırmak istiyor.

Ancak yolcu indirme ve bindirme kuralları gereğince şehirlerarası yolcu otobüslerinin AŞTİ dışında yolcu almaları ve indirmeleri de yasaklanmıştır. Yasak nedeniyle evine yakın konumunda araçtan inemeyenler AŞTİ'den geri evlerine dönmek zorunda kalıyor. Yaşanan mağduriyet nedeniyle cep terminal için talepte bulunan vatandaşlara ise sevindiren haber Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından verildi. ABB yaptığı açıklamada Ankara'ya cep terminali kazandıracaklarını duyurdu.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENTE CEP TERMİNALLERİ KAZANDIRACAK

Ankaralılar AŞTİ'ye ulaşım kolaylığı sağlanması için taleplerini sürdürürken Ankara Büyükşehir Belediyesi, şehirlerarası ulaşımda vatandaşların geliş ve gidişlerinde kolaylığı sağlamak amacıyla dört ana arter üzerinde ve sekiz ayrı noktada cep terminali inşa ettiğini duyurdu.

Ankaralılar artık AŞTİ'ye gitmek zorunda kalmayacaksınız! Resmen devreye giriyor yol çilesi bitecek

Anadolu Bulvarı, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Mevlana Bulvarı ve Dumlupınar Bulvarı olmak üzere 4 ana arterde çalışmaların devam ettiğini belirten ABB, şehirlerarası yolculuk yapan vatandaşların AŞTİ’ye gitmeden otobüslere daha kolay erişim sağlayabilmeleri için cep terminalleri inşa edildiğini belirtti.

Ankaralılar artık AŞTİ'ye gitmek zorunda kalmayacaksınız! Resmen devreye giriyor yol çilesi bitecek - Resim : 2

Vatandaşlardan gelen talepleri değerlendiren ABB, Ankara’ya giriş çıkışlarda şehirlerarası otobüslerin izlediği güzergahlara yolcu indirme ve bindirme noktalarını hizmete sokacağını açıklarken bu terminallerde yiyecek ve içecek otomatları, klima, lavabo, engelli lavabosu, ve oturma gruplarının yer alacağı belirtildi. Cep terminalleri 4 ana arter üzerinde yer alırken bu noktalar da şöyle sıralandı;

Anadolu Bulvarı üzerinde; Gimat istikametinde 283. Cadde ile 286. Sokak arasındaki kısımda, Çevre Yolu istikametinde ise 286. Sokak ile Mehmet Akif Ersoy Yaya Üst Geçidi arasındaki bölümde,

Ankaralılar artık AŞTİ'ye gitmek zorunda kalmayacaksınız! Resmen devreye giriyor yol çilesi bitecek - Resim : 3

Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinde; İstanbul istikameti Necip Fazıl Caddesi kesişimi ile şehir merkezi istikametinde 2648. Cadde kesişimi,

Dumlupınar Bulvarı üzerinde; Başkent Üniversitesi giriş yolu ve karşısı,

Mevlana Bulvarı üzerinde; Konya istikameti ODTÜ Ormanı ile şehir merkezi istikametinde Ata Park

Söz konusu alanlarda çalışmaların tamamlanması ile beraber Ankaralıların AŞTİ'ye ulaşımı kolaylaşacak.

Haberankara.com

Kaynak: Azra KOÇAK
SONRAKİ HABER