Ankaralı sürücülere müjde! Akaryakıtta çifte indirim kapıda yarından itibaren geçerli olacak

Yapılan son açıklamalara göre akaryakıt fiyatlarında benzin ve motorin için indirimin yarından itibaren geçerli olacağı öğrenildi. Zam hakkında merak edilenlere yanıt geldi.

Ankaralı sürücülere müjde! Akaryakıtta çifte indirim kapıda yarından itibaren geçerli olacak

Milyonlarca sürücü için bugün gelen son açıklama ile birlikte benzin ve motorin fiyatları için indirimin kapıda olduğu ifade edildi. Bu çerçevede daha önce Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu son süreçte bazı ülkelerden ithal edilen ham petrol ve işlenmiş ürün fiyatlarının rafinerilere sağladığı fiyat avantajının tüketicilere de yansıtılması için harekete geçmişti. Bununla birlikte indirimin netleştiği bilgisine ulaşıldı.

SÜRÜCÜLERE MÜJDELİ HABER GELDİ! ÇİFTE İNDİRİM KAPIDA

Bugün gelen son dakika açıklamalarına göre Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) rafineri marjından karşılanmak üzere motorin ve benzinin litre fiyatlarında yarından itibaren geçerli olmak üzere indirim uygulanacağı ifade edildi.

Motorin ve benzin fiyatları hakkında yapılan açıklamaların ardından aktarılan bilgiler çerçevesinde motorin litre fiyatında 1 lira 10 kuruş, benzinin litre fiyatında 76 kuruş indirim uygulanacağı öğrenilmiş oldu.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI BELLİ OLDU!

Gelmesi beklenen indirimin yanı sıra vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında güncel akaryakıt fiyatları da yer aldı. Bu çerçevede yapılan açıklamalar çerçevesinde Ankara başta olmak üzere büyükşehirler için güncel akaryakıt fiyatları şu şekilde verildi;

BENZİN FİYATLARI

Ankara Benzin litre fiyatı = 41,93 TL

İstanbul Avrupa Benzinin litre fiyatı = 41,22

İstanbul Anadolu Benzinin litre fiyatı = 41,13

İzmir Benzin litre fiyatı = 42,15 TL

MOTORİN FİYATLARI

Ankara Motorin litre fiyatı = 43,92

İstanbul Avrupa Motorin litre fiyatı = 43,15

İstanbul Anadolu Motorin litre fiyatı = 43,08

İzmir Motorin litre fiyatı = 44,14

LPG FİYATLARI

Ankara LPG fiyatı = 20,39 TL

İstanbul Avrupa LPG fiyatı = 20,49 TL

İstanbul Anadolu LPG fiyatı = 19,99 TL

İzmir LPG fiyatı = 20,07 TL

Konu ile ilgili yapılan açıklamalara göre gelmesi beklenen zamların ardından yarın yani 22 Şubat tarihinde saat 00:00 itibariyle fiyatların yeniden güncelleneceği ifade edilmiş oldu.

SONRAKİ HABER