Ankaralı sürücüler aman dikkat! Yenileme işlemi yapmayanlar için 12 bin TL ceza verilecek

Ehliyeti olan herkesi ilgilendiren karar duyuruldu. Eski ehliyeti olan, henüz yenileme yapmamış olan kişilerin belirli tarihe kadar yenileme işlemi yapmaması durumunda ceza ödeyecekleri belirtildi.

Ankaralı sürücüler aman dikkat! Yenileme işlemi yapmayanlar için 12 bin TL ceza verilecek

Son tarih 31 Aralık! Geçtiğimiz senelerde yetkili kişiler tarafından yapılan açıklamalara göre ehliyetini belirlenen tarihten önce çıkartan kişilerin yeni kimlere geçiş yapması gerektiği ifade edildi. Buna göre yapılabilecek olan belirli başvurular sonucunda da kişilerin oldukça cüzi bir miktar para ödeyerek yenileme yapabileceği, aksi halde yüklü bir miktar ceza ödeyebileceği belirtildi.

EHLİYETİNİ YENİLEMEMİŞ ANKARALI SÜRÜCÜLER AMAN DİKKAT!

İçişleri Bakanlığı tarafından alınan karara göre ehliyetini 2016 tarihinden önce almış olan kişilerin artık yeni kimlere geçmesi gerekiyor. Birkaç sene önce alınan bu karar çerçevesinde artık tüm sürücülerin aynı tip, yeni ehliyeti kullanma zorunluluğu getirildi. Buna göre de oldukça az bir ücret ödeyerek yenilenebilecek olan ehliyetler için son tarih de duyuruldu.

31 ARALIK 2024'E KADAR 15 TL VEREREK YENİLEME YAPABİLİRSİZ!

Bakanlık tarafından yapılan açıklamalara göre yeni ehliyete geçilebilmesi için bir tarih belirlendi. Konu hakkında yapılan duyuru sonucunda güncel olarak 31 Aralık 2024 tarihine kadar ski tip ehliyetini yenisi ile değiştirme işlemi için​​​​​​ 15 TL, yeni tip sürücü belgesini yenileyenlerin ödeyecekleri ücret ise 769 TL ile işlemlerini yapabileceği ifade edildi.

12 BİN TL'YE KADAR CEZA BEKLENİYOR!

Konu ile ilgili yapılan açıklamalara göre belirlenen bu tarihe kadar ehliyetini değiştirmeyen kişiler için 2025 yılında ceza uygulanacağı belirtildi. Gelecek sene eski ehliyet kullanacak olan kişilerin ortalama olarak 12 bin TL kadar ceza ödeyebileceği ifade edildi. Bu nedenle de kişilerin bir an önce ehliyet yenileme işlemini yapmasının gerektiği belirtildi.

EHLİYET YENİLEME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Kişilerin ikamet ettiği ilçelerde bulunan Nüfus Müdürlüklerinden öncelikle randevu alması gerekmektedir. Randevu günü ve saatinde ise belirli belgeler ile 15 TL ödeme yaparak kolay bir şekilde yenileme işlemi yapabilmektedir.

Başvuru sırasında gerekli olan belgeler;

1 - Kimlik kartı veya pasaport

2 - Güncel biometrik fotoğraf

3 - Geçerli bir sağlık raporu

4 - Kan grubu belgesi (Sağlık raporunda belirtilmişse gerekli değil)

Belirtilen tarihten sonra yenileme işlemi yapmayan kişiler için ceza uygulanmaması için bu adımların tamamlanması gerekmektedir.

SONRAKİ HABER