Ankaralı seçmenler! Bunları bilmezseniz oylarınız geçersiz sayılabilir

31 Mart Yerel Seçimlerinde milyonlarca Ankaralı sandık başına gidecek ve yönetimlerde görmek istediği isimlere oyunu verecek. Her bir oyun büyük önemli olacağı seçimde seçmenlerin oylarının geçersiz olmaması için bazı durumları bilmesi gerekiyor.

Ankaralı seçmenler! Bunları bilmezseniz oylarınız geçersiz sayılabilir

Yeni bir yerel seçim dönemini tamamlamak üzere olan Türkiye'de siyasi partiler çalışmalarının sonuna geldi. Vatandaşlar da sandık başına gidip oy vermek için seçim gününün gelmesini beklemeye başladı.

OYLARIN GEÇERSİZ SAYILMAMASI İÇİN NE YAPMAK GEREKİYOR?

Her seçim döneminde olduğu gibi bu seçimde de yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından vatandaşlara oy kullanma çağrısı yapılıyor. Oy kullanırken vatandaşların dikkat etmesi gereken hususların başında ise oylarının geçersiz sayılmaması adına dikkatli olması ifade ediliyor. Bu kapsamda hangi durumlarda oyların geçersiz sayılabileceğine dair bilgilendirmeler yapılmaya başlandı.

Seçim günü oy kullanmak isteyen vatandaşların yanlarında kimlik numaraları yazan ve kendisine ait olan bir belge sunması zorunlu. Kimlik kartı ve ehliyet gibi belgelerden birisini yanında bulundurmayan vatandaşlar oy kullanamayacaklar. Bu şartı sağladığında oy kullanabilecek vatandaşların seçimlerini gerçekleştireceği yere girerken cep telefonu gibi elektronik cihazlar bulundurmaması gerekiyor. Ayrıca oy pusulasında tercihin basılı olduğu mührün doğru kullanılmaması ve pusulada farklı sembol ya da yazıların yer alması oyları geçersiz sayılacak anlamına gelecek. Şehir, ilçe, muhtarlık, belediye meclis üyesi gibi farklı oylama türleri olacağı için hepsinin tek bir zarfta yer alması ayrı bir zorunluluk olacak.

Oylarının geçersiz olmaması adına vatandaşların bu kurallara uyması gerekiyor. Bu durumlardan birisini yapan vatandaşların oy geçersiz oy olacak.

SONRAKİ HABER