Ankaralı öğrencilere yeni destek duyuruldu! 295 TL cebinizde kalacak 20 Şubat'a kadar başvurun

Başkent Ankara'da öğrenciler için çeşitli projelere imza atılmaya devam ediyor. Ankara'da öğrenciler için atılan adımlara her geçen gün bir yenisi eklenirken bu kez yeni bir destek haberi geldi. Ekonomik sıkıntılar içindeki öğrencilere belediye tarafından destek verileceği duyurulurken bu destekle öğrencilerin 295 TL'lik tasarruf sağlayacağı bildirildi.

Ankaralı öğrencilere yeni destek duyuruldu! 295 TL cebinizde kalacak 20 Şubat'a kadar başvurun

Ülkemizde artan maliyetler nedeniyle vatandaşın ekonomik desteklere olan ihtiyacı da arttı. Artan maliyetler ve enflasyon nedeniyle zam haberleri ardı ardına gelirken bu yıl pek çok kalemde fiyat artışı gündeme geldi. Özellikle öğrenciler test kitapları ve sınav ücretlerine gelen zamlar nedeniyle şikayet ederken belediye sınav ücretleri konusunda harekete geçti.

Ölçe, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları bu yıl için başladı. 26 Şubat tarihinde sona erecek olan sınav başvuruları sırasında öğrencilerin başvuru ücretlerini de yatırması gerekiyor. YKS başvuru ücretlerini ödemekte zorlanan öğrenciler için Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) harekete geçti. ABB Başkanı Mansur Yavaş, Ankaralı öğrencilere başvuru ücretlerini ödemelerinde destek olacağını bildirdi.

ANKARA'DA YKS'YE GİRECEK ÖĞRENCİLERE BAŞVURU ÜCRETİ DESTEĞİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal destek alan ailelerin çocuklarının YKS ücretlerini karşılayacaklarını duyurdu.

Ankaralı öğrencilere yeni destek duyuruldu! 295 TL cebinizde kalacak 20 Şubat'a kadar başvurun

ABB Başkanı Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 25 yaş altı sosyal destek alan adayların ücretlerini bu yıl da belediyenin vereceğini bildirdi. ABB Başkanı Yavaş paylaşımında ''Eğitimde fırsat eşitliği her çocuğun hakkı" ifadelerini kullandı.

Ankaralı öğrencilere yeni destek duyuruldu! 295 TL cebinizde kalacak 20 Şubat'a kadar başvurun - Resim : 2

Başvuruların 1 - 20 şubat arası Ankara Büyükşehir Belediyesinin resmi internet sitesi üzerinden yapılabilecek.

Ankaralı öğrencilere yeni destek duyuruldu! 295 TL cebinizde kalacak 20 Şubat'a kadar başvurun - Resim : 3

Geçen yıl oturum başına 115 lira olan üniversite sınavı ücreti bu sene 295 liraya yükselirken bu ücret ABB'den sosyal destek ailelerin YKS'ye giren çocukları için belediye tarafından karşılanmış olacak.

SONRAKİ HABER