Ankaralı öğrencilere sınav öncesi destek geldi! ABB başvurular başladı dedi

Milyonlarca ortaokul ve lise öğrencileri eğitim seviyelerinde bir üst aşamaya geçmek için sınavlara girmeye hazırlanıyor. Sınavlara girecek öğrencilerden bazılarının özel durumu bulunuyor.

Ankaralı öğrencilere sınav öncesi destek geldi! ABB başvurular başladı dedi

Milyonlarca öğrencinin eğitim hayatını etkileyen sınavların gerçekleşmesine az bir zaman kaldı. Sınav zamanında öğrencilerin ihtiyaçlarının kolaylaştırılması adına farklı uygulamalar yürürlüğe konuluyor.

ÖĞRENCİLERİN SAĞLIĞI İÇİN YENİ UYGULAMA

Bu kapsamda LGS ve YKS sınavına hazırlanan özel durumu olan bazı öğrencilere yönelik bir program hazırlandığı haberi geldi. Ankara Büyükşehir tarafından söz konusu program sosyal medya üzerinden duyuruldu. Açıklamanın gelmesinin ardından Ankara'da yaşayan ve söz konusu sınavlara girecek kişiler kendilerini ilgilendiren bir durum olup olmadığını araştırmaya başladı.

Söz konusu uygulamanın bir sağlık hizmeti olduğu öğrenildi. Haberin detaylarını öğrenen öğrenci ve aileleri uygulamanın hayata geçirilmesinden dolayı minnettar olduklarını ve bu hizmetin yerinde olduğunu dile getiren paylaşımlarda bulundu. ABB tarafından LGS ve YKS sınavına girecek TİP-1 diyabet hastalarına yönelik bir program hayata geçirildiği açıklandı.

GEREKLİ ŞARTLAR BELLİ OLDU

Ankara Büyükşehir Belediyesi resmi X hesabından yapılan paylaşımda TİP-1 diyabet hastalarına sınavda şeker ölçümü gibi bir sorunu düşünmemeleri ve rahatça sınavlarına odaklanmaları için Diyabet Sensörü Destek Programı hizmeti gerçekleşecek. Bu durumdan yararlanmak isteten öğrencilerin 15 Nisan'a kadar hastalıklarına dair rapor, LGS ise öğrenci YKS ise sınava giriş belgesi ve ikamet belgesi ile ABB sitesindeki formu doldurmaları ya da bilgi almak için 153 telefon numarasını araması yeterli olacak.

Ankaralı öğrenciler için yapılan bu uygulama her yaştan insanın beğenisini kazandı. ABB tarafından gençlere yönelik önceki dönemlerde de benzer adımları olmuştu.

SONRAKİ HABER