Ankaralı öğrencilere karne müjdesi! Takdir teşekkür alanlara başarı desteği verilecek

Ankara'da yaşayan öğrenciler için yapılan son açıklamalara göre takdir ve teşekkür alanlara özel başarı destek ödemesinin verileceği öğrenildi. Bu kapsamda başvuru hakkında merak edilenlere yanıt verildi.

Ankaralı öğrencilere karne müjdesi! Takdir teşekkür alanlara başarı desteği verilecek

Milyonlarca öğrenci için geçtiğimiz sene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalara göre karnesini getiren, başarı sağlayan öğrenciler için hediye verileceği ifade edildi.

ANKARALI ÖĞRENCİLERE KARNE MÜJDESİ DUYURULDU!

Hediye verilecek olan öğrenciler hakkında merak edilenler artarken, Ankaralı öğrenciler tarafından Başarı Teşvik Programı'nın öğrenciler için bu sene hangi tarihler arasında verileceğine yönelik merak edilenler artmaya başladı. Özellikle de verilecek olan bu karne hediyesi hakkında verilecek olan tutarların belirlendiği merak konusu oldu. Bu kapsamda başvuru şartları ve ödeme tutarları hakkında açıklamalara yer verildi.

BAŞARI DESTEK ÖDEMESİ İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU!

Yapılan duyuru kapsamında başvuru yapmak isteyen kişilerin sağlaması gereken belli başlı başvuru şartlarının bulunduğu ifade edildi. Bu şartlar ise şu şekilde verildi;

- İlköğretim ya da ortaöğretim düzeyinde öğrenim gören, sınıfında ilk 3'e ve okulunda ilk 5'e girmeyi başaran öğrenciler; net asgari ücretin %60'ına kadar yılda 2 defa destek alabilecek.

- LGS'de ilk %5'lik dilime girmeyi başarabilen öğrenciler, net asgari ücretin 2 katına kadar yılda bir kere destek alabilecek.

- Meslek lisesi mezunları, işe girdikleri takdirde 3 ayda bir olacak şekilde 1 yıl boyunca toplam net asgari ücret kadar ödeme alabilecek.

- YKS'de ilk 500 binde yer alan öğrenciler, tek seferlik olmak üzere net asgari ücretin 3 katına kadar destek alabilecek.

- Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerin lisans eğitimi alan çocukları, her yıl eğitim süreleri boyunca aylık 300 lira alabilecek.

- Üniversitede genel not ortalaması 85 ve üzeri olan öğrenciler, net asgari ücret kadar destek alabilecek.

- Öğrenim gördüğü fakültede ilk 5'e girebilmeyi başaran öğrenciler, net asgari ücretin 2 katına kadar ödeme alabilecek.

- Üniversite sınavında ilk 500'de yer alan ihtiyaç sahibi öğrenciler; eğitim hayatları boyunca yol, barınma ve burs desteği alabilecek.

- Maddi sıkıntılar çeken ihtiyaç sahibi tüm öğrencilerin YKS ve KPSS benzeri sınav ücretleri ikişer defa karşılanacak.

ÖĞRENCİLER İÇİN YAPILACAK OLAN ÖDEME TUTARLARI AÇIKLANDI!

Yukarıda verilen şartları sağlayan öğrenciler tarafından en çok merak edilen konulardan biri de 2024 yılında öğrenciler için destek ödeme tutarlarının ne kadar olacağı olmuştu. Bu çerçevede yapılacak olan ödeme tutarları şu şekilde verildi;

· Devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerine asgari ücretin %60’ı kadar (10.200 TL)

· Dört yıllık örgün eğitim yapan yükseköğretim kurumlarını kazanan öğrencilere aylık 100 TL destek ödemesi

· YÖK'ün belirlediği dünyadaki ilk 500 üniversiteye girme hakkı kazanan öğrencilere başarı desteği

· Sosyal yardım alan hanelerdeki meslek lisesi mezunu öğrencileri ile lise sonrası meslek edindirme kurslarına giderek iş hayatına atılan gençlere de net asgari ücrete orantılı destek ödemesi yapılacak.

Devlet tarafından verilecek olan bu destekler için başvuruların ne zaman başlayacağı hakkında ise henüz bir duyuru yayımlanmadı.

SONRAKİ HABER