Ankaralı milyonları heyecanlandıran haber! Çalışma saatleri sil baştan

Çalışma saatlerinin düşürülmesine ilişkin bir takım haberler gündemi meşgul etmeye devam ederken milyonlarca çalışan için heyecanlandıran bir haber verildi. Çalışma saatlerinin düşürüleceğine ilişkin haberlerin ardından milyonlar artık daha az çalışacak olmanın hayalini kurarken yeni düzenlemenin ayrıntıları da merak edildi.

Ankaralı milyonları heyecanlandıran haber! Çalışma saatleri sil baştan

Ülkemizde uzun çalışma saatleri vatandaşların kendilerine vakit ayıramamalarına neden oluyor. Sabah erken saatlerde başlayan mesailer akşam saatlerine kadar devam ederken günün bitmesinden şikayetçi olan milyonlarca çalışan, çalışma saatlerinin düşmesi talebi ile çeşitli sosyal medya platformunda bu taleplerini dile getirmeye devam ediyor.

Milyonlarca çalışan ve işverenin gözü mesai saatlerinde yapılacak olan düzenlemeye çevrildi. Haftalık çalışma saatinin 45 saatten 40 saate düşürüleceğine yönelik söylentilerin artması ile beraber düzenlemenin hayata geçmesi durumunda iş yaşamındaki yeniliklerin neler olacağı tartışılma konusu olurken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın çalışma saatlerine yönelik düzenleme sinyali yeniden gündem oldu.

Ankaralı milyonları heyecanlandıran haber! Çalışma saatleri sil baştan

HAFTALIK ÇALIŞMA SAATLERİ DÜŞECEK Mİ?

Haftalık 45 saatlik çalışma süresinin 40 saate düşürülmesine ilişkin henüz resmi bir açıklama bulunmazken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının konuyla ilgili bir çalışma yaptığı belirtildi. Sosyal yaşantıları açısından çalışma saatlerinin düşmesini isteyen vatandaşlar yapılan düzenlemenin kapsamını merak ederken bunun ne zaman hayata geçirileceğini de sorgulamaya devam ediyor.

Ankaralı milyonları heyecanlandıran haber! Çalışma saatleri sil baştan - Resim : 2

Uzmanlar daha az saat çalışma imkanına sahip kişiler sosyal yaşamına, ailesine daha fazla vakit ayırabildiği için verimlilik artışı yaşadığını belirtiyor. Bu çerçevede bakanlıktan konuyla ilgili olarak detaylı bir açıklama bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER