Ankaralı kadınlar için 8 Mart müjdesi! Müzeler bedava olacak

8 Mart Kadınlar Gününe özel yurt genelinde kadın vatandaşlara yönelik anlamlı hizmetler duyuruluyor. Son olarak Milli Savunma Bakanlığı ülke genelindeki kadınlara bir jest yaptı.

Ankaralı kadınlar için 8 Mart müjdesi! Müzeler bedava olacak

Dünya genelindeki kadınlara özel olarak her sene kutlanan 8 mart ile ilgili ülkemizde de hazırlıklar devam ediyor. Kadınlara yönelik çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından yapılan anlamlı hareketlere bir yenisi daha eklendi.

MSB'DEN KADINLARA 8 MART HEDİYESİ

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 8 Mart gününde yurt genelindeki askeri müzelerin ücretsiz olacağını duyurdu. Yapılan açıklamanın ardından Ankara'daki vatandaşlar şehirlerinde müze olup olmadığını ve bakanlık bünyesinde kaç tane askeri müze olduğunu araştırmaya başladı. Hızlı bir şekilde araştırma yapan Ankaralılar Etimesgut ilçesinde Ankara Hava Kuvvetleri Müzesi olduğu bilgisi ile karşılaştı.

Ankaralı kadınlar için 8 Mart müjdesi! Müzeler bedava olacak

Konu ile ilgili yapılan paylaşımda İstanbul Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi, İstanbul Deniz Müzesi, İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi, Ankara Hava Kuvvetleri Müzesi, İzmit Müze Gemiler, İzmir Müze Gemiler, Çanakkale Deniz Müzesi, İskenderun Deniz Müzesi, Mersin Deniz Müzesi'nin gün boyu ücretsiz olacağını duyurdu.

Ankaralı kadınlar için 8 Mart müjdesi! Müzeler bedava olacak - Resim : 2

ANKARA HAVA KUVVETLERİ HANGİ İLÇEDE?

Ankara Hava Kuvvetleri Müzesi Türk Hava Kuvvetleri'nin sahip olduğu ve işlettiği askeri havacılık müzesidir. Müze, Ankara'nın Etimesgut ilçesi sınırlarında, İstanbul Yolunun 12. kilometresinde Şaşmaz mevkiinde yer almaktadır. Müze, ülkedeki türünün ikincisi olarak Türk Hava Kuvvetleri (THK) tarafından kurulmuştur. 18 Eylül 1998'de Atatürk'ün manevi kızı ve ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen'in katılımıyla açılmıştır.

SONRAKİ HABER