Ankaralı hanımları buraya alalım! 18 yaş üzeri kadınlara 1800 TL devlet desteği açıklandı

Ülkemizde çeşitli bakanlıklarca vatandaşlara sosyo-ekonomik destekler sağlanmaya devam ediyor. 18 yaş üzeri kadınlar için açıklanan yardım programı ile kadınların bin 800 liraya kadar ödeme alabilecekleri kaydedilirken bu yardımla ilgili merak edilen detaylar da ortaya çıktı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 18 yaş üzeri kadınlar için verdiği desteği duyururken detayları Haberankara.com okurları için derledik.

Ankaralı hanımları buraya alalım! 18 yaş üzeri kadınlara 1800 TL devlet desteği açıklandı

Türkiye'de bakanlıklar, belediyeler, sosyal yardımlaşma ve dayanışma kurumları tarafından ihtiyaç sahipleri için çeşitli destek ödemeleri yapılıyor. Verilen destekler aile, gıda, eğitim, sağlık gibi alanlarda hak sahiplerine ulaştırılırken hükümetin aldığı kararlar doğrultusunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da ihtiyaç sahibi bireyler için desteklerini yeni yılda da sürdürüyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım programları kapsamında çocuk, kadın, yaşlı, özel gereksinime ihtiyaç duyan bireylere sağlık, eğitim, gıda, barınma gibi alanlarda destek verilmeye devam ediyor. Zorlu ekonomik şartlar içerisinde yaşamını sürdüren vatandaşlar için destek vermeye ve sosyal hayata adapte olabilmelerine destek olan bakanlık bu kez kadınlara özel bir yardım programını detaylandırdı.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞINDAN KADINLARA ÖZEL DESTEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ''Sosyal Destek'' programı adıyla çeşitli yardımlar yapmaya devam ederken belirlenen bazı kriterlere göre hak sahiplerine farklı miktarlarda ekonomik destek sağlanıyor. Belirli şartlara bağlı olarak hükümetin duyurduğu ve bakanlıklar tarafından verilen desteklerden yararlanan bireyler için ödemeler de periyodik olarak gerçekleşiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının resmi internet sitesinde paylaşılan bilgilere göre 18 yaş üzeri kadınların yararlanabildiği yardım programı da bulunuyor.

DEVLETTEN KADINLARA 1.800 TL NAKİT ÖDEME DESTEĞİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 'Aile' yardım programları kapsamında kadınlara destek sağlıyor. Şartlı Sağlık Yardımları ya da Sağlık ve Gebelik adıyla verilen yardımdan 18 yaş üzeri kadınlar faydalanabiliyor. ''Şartlı Sağlık Yardımları'' adıyla bakanlık tarafından yapılan destekler hakkında bakanlığın resmi internet sitesinde detaylar yer alırken ödemelerin her ay için hesaplanıp 2 aylık periyotlarla gerçekleştirildiği öğrenildi.

Ankaralı hanımları buraya alalım! 18 yaş üzeri kadınlara 1800 TL devlet desteği açıklandı

Ankaralı hanımları buraya alalım! 18 yaş üzeri kadınlara 1800 TL devlet desteği açıklandı - Resim : 2

Şartlı Sağlık Yardımları (Sağlık ve Gebelik), Sosyal güvencesi olmayan, 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi durumunda olan ailelere çocuklarını sağlık kontrolüne göndermeleri, anne adaylarının ise hamilelik süresince sağlık kontrolüne gitmeleri ve doğumlarını hastanede yapmaları şartıyla yapılan yardım programı kapsamında yer alıyor.

Ankaralı hanımları buraya alalım! 18 yaş üzeri kadınlara 1800 TL devlet desteği açıklandı - Resim : 3

Ankaralı hanımları buraya alalım! 18 yaş üzeri kadınlara 1800 TL devlet desteği açıklandı - Resim : 4

Gebelik dönemindeki anneye sağlanan düzenli nakit yardım programından hamile kadınlar 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi durumunda bulunan kadınlar faydalanabiliyor. Kadınlara verilen şartlı doğum yardımından faydalanmak için;

Türkiye Cumhuriyeti (T.C) kimlik kartı ile başvuru yapmaları şartı aranırken öncelik annede olmak üzere 18 yaş üstü aile bireyi ve hamile kadınların faydalanabildiği ve gebelik döneminde anneye aylık olarak 200 TL yardım yapılıyor. 9 ay süreyle hamile kalan anne adayına toplamda bin 800 lira ödeme yapılmış oluyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER