Ankaralı emeklilere Mansur Yavaş jesti! Belediyeden emeklilere 1.900 TL destek müjdesi

Sadece Ankaralı emekliler alabilecek! Belediyeden emeklilere her ay 1.900 TL destek parası yardımı müjdesi geldi. İşte almak isteyen emekliler için yardım şartları...

Ankaralı emeklilere Mansur Yavaş jesti! Belediyeden emeklilere 1.900 TL destek müjdesi

Ankaralı emeklilere Mansur Yavaş jesti! Belediyeden emeklilere 1.900 TL destek müjdesi- Yükselen enflasyon oranı peşinden büyük bir zam yağmuru getirirken peş peşe gelen zamlar emeklilerin sırtındaki geçim yükünün daha da ağırlaşmasına neden olmuştu.

Emekli aylıklarında yapılan artışın da düşük kalması emeklilerin ay sonunu getirmekte iyice zorlanmasına neden olurken devreye Ankara Büyükşehir Belediyesi girdi. Ankara'da yaşayan ve geçim sıkıntısı yaşayan emeklilere yönelik olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş beklenen müjdeli haberi verdi.

EMEKLİLERE SOSYAL YARDIM MÜJDESİ GELDİ!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yapmış olduğu açıklamasında emeklilere ihtiyaç sahibi olmaları şartı ile sosyal destek ödemesi yapacaklarını açıkladı. Başkan Yavaş "Değerli emeklilerimiz, Sizi en çok ihtiyacınız olan dönemde yalnız bırakmayacağız. Açlık sınırının altında maaş alan ve sosyal yardım alma hakkı olan emeklilerimize verdiğimiz aylık 1000 TL desteği sürdüreceğiz. Ayrıca her ay 400 TL et desteği ve kış aylarında aylık 500 TL doğal gaz desteğiyle yanınızda olacağız" diyerek aylık bin TL sosyal yardımın devam edeceğini buna ek olarak aylık 400 TL et desteği ve 500 liralıkta doğalgaz desteği ödemesi yapacaklarını duyurdu.

Ankaralı emeklilere Mansur Yavaş jesti! Belediyeden emeklilere 1.900 TL destek müjdesi

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Aylık maaşı 7.500 TL alan emeklilere yönelik olarak ABB Başkent Kart vererek yardım dağıtıyor. Bu nedenle emeklilerin Ankarakart başvurusu yapmaları gerekiyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi bu kart ve tüm sosyal destekler için başvuruları resmi sitesi üzerinden kabul ediyor. Başkent 153 başvuru formu dolduran emekliler uygun bulunmaları durumunda sosyal yardım almaya hak kazanıyorlar. Ödemeler aylık olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen Ankara Kart üzerinden aylık bin TL sosyal destek parası, aylık 500 TL doğalgaz parası ve aylık 400 TL de et parası olmak üzere toplamda 1900 TL sosyal yardım parası alacaklar.

SONRAKİ HABER