Ankaralı emeklilere maaş müjdesi verildi! Artık sevinebilirsiniz

Yeni yılın ilk dönemlerinden itibaren sıklıkla dile getirilen emekli maaşları ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Söz konusu gelişmeyi okuyan Ankaralı emekliler derin bir oh çekti. Açıklama bizzat devlet kurumu tarafından yapıldı.

Ankaralı emeklilere maaş müjdesi verildi! Artık sevinebilirsiniz

Ülkemizde milyonlarca vatandaş emekli statüsünde bulunuyor. Kendilerinden istenilen başta prim günleri olmak üzere gerekli şartları sağlayan vatandaşlar her ay düzenli olarak emekli maaşı ödemesi alıyor.

GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞEN İDDİA

Aldıkları ücretler ile ilgili devlet kurumlarından gelen her açıklamayı dikkatle takip eden emeklilerin aldıkları ücretlere yönelik dönem dönem ortaya çeşitli iddialar atılıyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde memur ve memur emeklilerinin maaşlarında uygulanan refah payı sistemin kaldırılacağı iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü.

Maaşlarında bir kesintinin yaşanması haberini endişe ile karşılayan vatandaşlar iddiaların ardından haberin aslını araştırmaya başladı. İddiaların ardından Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığı bünyesinde çalışmalarını sürdüren ve yalan haberlere karşı vatandaşları işin doğrusu hakkında bilgilendiren Dezenformasyonla Mücadele Merkezi bir açıklama yayınladı.

Ankaralı emeklilere maaş müjdesi verildi! Artık sevinebilirsiniz

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Yapılan açıklamada söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezinin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda “Memur ve memur emeklileri için uygulanan refah payı sisteminin ortadan kaldırıldığı iddiası da gerçeği yansıtmamaktır. Dolayısıyla bahse konu haberlerde iddia edildiği gibi emekli maaşlarında önümüzdeki süreçte kesinti yapılması da söz konusu değildir. Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik yapılan manipülatif haberlere itibar etmeyiniz” denilerek vatandaşların endişeye kapılmaması gerektiği vurgulandı.

Devlet kanadı üzerinden yapılan açıklama sonrası memur ve memur emeklileri maaşlarına yönelik bir kesintinin yaşanmayacak olmasını sevinçle karşıladı. Devlet kurumları tarafından yapılan resmi açıklamaların önemi bir kez daha vurgulanmış oldu.

SONRAKİ HABER