Ankaralı emekliler müjdemizi isteriz! Maaşa ek 3 bin TL ödemeyi o ayda alacaksınız

Emekliler kendilerini ilgilendiren gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmak üzere araştırmalarına devam ediyor. Emekliler için yapılan ödemelere dair yeni kararlar gündeme gelirken bu kez emekliye nisan ayı müjdesi verildi.

Ankaralı emekliler müjdemizi isteriz! Maaşa ek 3 bin TL ödemeyi o ayda alacaksınız

2024 yılında emekli maaşlarına yapılan yüzde 49,25 oranındaki zammın ardından en düşük emekli maaşı da 10 bin liraya sabitlendi. En düşük emekli maaşının 10 bin lira olmasının ardından emeklilerde seyyanen zam beklentisi oluşurken bir yandan da ikramiye ödemelerine ilişkin gelecek açıklama yakından takip edilmeye başlandı.

Emekliler kendileri için yapılan ödemeler konusunda bilgi sahibi olmak isterken seyyanen zammın olup olmayacağına ilişkin henüz net bir açıklama bulunmuyor. Emekliler yılda iki kez aldıkları ikramiyeler hakkında bilgi sahibi olmak isterken bu kez ikramiye ödemelerinin ne zaman ve kaç TL tutarında yapılacağını merak ediyor.

İKRAMİYE ÖDEMELERİ İÇİN KARAR ÇIKTI

Emeklilere yılda iki kez ödenen ikramiyeler için yüzde 50 artış kararı çıkarken bu yıl Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emeklilere 3 bin TL ikramiye ödeneceği açıklanmıştı. Emeklilere ödenen ikramiyeler için resmi karar beklenirken Türkiye Cumhuriyeti Resmi Gazete'de yeni karar kamuoyunun bilgisine sunuldu.

Ankaralı emekliler müjdemizi isteriz! Maaşa ek 3 bin TL ödemeyi o ayda alacaksınız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerin bayram ikramiyesinin yüzde 50 artışla 3 bin lira olacağını açıklamıştı. Emeklilerin bayram ikramiyesini 3 bin TL'ye çıkaran yasa Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emeklilerin hesabına ödenen ikramiyelerin ilki bu yıl Ramazan Bayramında yüzde 50 artışla hesaplara geçecek. Ramazan Bayramı'nın 10 Nisan tarihinde idrak edilecek olması ile beraber 1 - 9 Nisan tarihleri arasında ikramiye ödemelerinin hesaplara yatırılacağı öngörülüyor. İlk ödemelerini nisan ayında alacak olan emekliler ikinci ödeme için Kurban Bayramı'nı bekleyecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER