Ankaralı araç sahipleri süreler resmen değişti! Bakanlık karar aldı faiz işleyecek

Araç sahibi olanlar için alınan yeni kararlar duyurulmaya devam ediyor. Trafik kurallarına uymayan sürücülere kesilen idari para cezalarının belirli süreler içerisinde ödenmesi gerekirken önemli bir tari değişikliğine imza atıldı.

Ankaralı araç sahipleri süreler resmen değişti! Bakanlık karar aldı faiz işleyecek

Zorunlu trafik kurallarına sürücülerin hassasiyetle uyması gerekiyor. Sürücülerin kuralları ihlal ettikleri durumlarda cezai işlemler uygulanıyor. Trafik kurallarını ihlal edenlere idari para cezası kesilirken bu kurallara uyulması can ve mal güvenliği açısından önem arz ediyor. Sürücülere kesilen idari para cezalarının belirli süreler içerisinde ödenmesi gerekiyor.

15 gün içerisinde ödenen cezalarda indirime gidilirken 15 günlük indirim süresinin değiştiği belirtildi. Bakanlık tarafından alınan 81 il genelindeki sürücüleri ilgilendiren bir karar daha açıklanırken detaylar Haberankara.com adresinde yer aldı.

İDARİ PARA CEZALARINDA İNDİRİMLİ ÖDEME SÜRESİ UZATILDI

Trafik cezalarını 15 gün içerisinde ödeyen sürücülere yüzde 25 oranında indirim uygulanıyordu. İçişleri Bakanlığı tarafından alınan kararla söz konusu 15 günlük sürenin değiştirildiği öğrenildi.

Ankaralı araç sahipleri süreler resmen değişti! Bakanlık karar aldı faiz işleyecek

İçişleri Bakanlığının Resmi Gazete’de yayımladığı Trafik İdari Para Cezası Düzenlenmesinde ve Tahsilinde Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte yapılan değişikliğe göre trafik cezalarında yüzde 25 indirimli ödeme süresi 15 günden 1 aya çıkarıldı.

Ankaralı araç sahipleri süreler resmen değişti! Bakanlık karar aldı faiz işleyecek - Resim : 2

Dolayısıyla kural ihlali nedeniyle para cezası ödemekle yükümlü tutulan sürücüler, bir ay içerisinde ödeme yapmaları durumunda yüzde 25 indirimli ceza ödemesi yapabilecek. Ancak söz konusu cezanın süresi içinde ödenmemesi durumunda da borca faiz işleyecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER