Ankaralı araç sahipleri kontak açmaya hazırlanın! Başkan bizzat açıkladı indirim geliyor

Akaryakıt fiyatlarına gelen son gelen zamların ardından sürücüler kontak kapatacak duruma geldiklerini belirterek konuya çözüm bulunması için talepte bulundu. Son dakika olarak yapılan bir açıklama araç sahiplerinin gündeminde yer aldı.

Ankaralı araç sahipleri kontak açmaya hazırlanın! Başkan bizzat açıkladı indirim geliyor

Ülkemizde son yıllarda akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar vatandaşların gündeminde yer alıyor. Akaryakıt fiyatları vatandaşların bütçe dengelerini sarsmaya devam ederken gelen zamlar da gıda ürünlerinin, şehir içi ve şehir dışı ulaşım fiyatlarını da etkilemeye devam ediyor.

Brent petroldeki dalgalanma ve döviz kurundaki yükseliş nedeniyle zam haberleri ardı ardına gelirken akaryakıt fiyatları artmaya devam ediyor. Son olarak motorine gelen 2,55 TL zammın ardından motorin fiyatları 45 liranın üzerine çıkarken ardından benzine zam duyuruldu. Benzin fiyatları 42 liraya kadar çıkarken sürücüler akaryakıt fiyatlarının kontrol altına alınması için talepte bulundu. Zam haberlerinin ardından akaryakıt fiyatlarının düşeceği müjdesi verildi.

AKARYAKIT FİYATLARI KONTROL ALTINA ALINACAK

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) son günlerde bazı ülkelerden ithal edilen ham petrol ve işlenmiş ürün fiyatlarının rafinerilere sağladığı fiyat avantajının tüketicilere de yansıtılması için harekete geçtiklerini belirtti.

Ankaralı araç sahipleri kontak açmaya hazırlanın! Başkan bizzat açıkladı indirim geliyor

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, “Benzin ve motorin fiyatları serbest piyasada oluşuyor. Kurallar ve formül belli. EPDK olarak hem rafineri-dağıtıcı ve bayii gibi piyasa oyuncularının uygulamalarını hem de fiyat hareketlerini sıkı şekilde takip ediyoruz.'' dedi. Akaryakıt piyasasının serbest yapısının önemli olduğunu ancak tüketicileri korumak, fiyat hareketlerini titizlikle takip etmek, kar oyunlarına izin vermemenin de görevleri olduğunu vurgulayan EPDK Başkanı Yılmaz, bu doğrultuda rafinerilerin yapacağı güncelleme ile benzin ve motorinde 1 ila 1 buçuk TL düzeyinde bir indirim olacağını duyurdu. Akaryakıt fiyatları için zam ve indirim haberleri takip edilirken söylenen indirimin ne zaman geleceği de merak konusu olmaya devam ediyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER