Ankaralı araç sahipleri dikkat! Bunları yapmazsanız hapis ve para cezası geliyor

Ankaralı araç sahipleri yeni uygulamaya dikkat edin. Düzenlemeye uymayanlara ağır yaptırım geliyor. Uygulamaya uyulmazsa para ve hapis cezası yolda! Sizler için yeni düzenlemede uyulması gereken kuralları derledik. İşte detaylar...

Ankaralı araç sahipleri dikkat! Bunları yapmazsanız hapis ve para cezası geliyor

Araç sahiplerine yönelik yeni düzenleme duyuruldu. Yeni yıl itibariyle yürürlüğe giren yeni düzenlemenin detayları merak konusu olurken, Ankaralı araç sahipleri için yeni düzenleme ve detaylarını derledik.

Ankaralı araç sahipleri dikkat edin. Sizler için derlediğimiz kurallara uymazsanız hapis ve para cezası geliyor!

PLAKALARDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Ankaralı araç sahipleri dikkat! Bunları yapmazsanız hapis ve para cezası geliyor

Yeni yıl itibariyle yürürlüğe giren düzenlemeye göre, plakalarda değişiklik yapıldı. Yapılan düzenlemeyle sahte plakaların önüne geçmek amaçlanıyor.

Düzenlemeye göre yeni tescil edilen ya da yeniden plaka bastıran kişilere karekodlu plaka verilecek. Karekod, il kodu ile harf grubu arasına yerleştirilecek. Karekod, 15x15 mm boyutlarında olacak. 12 haneli seri numarası il kodu ile harf grubu arasına yatay şekilde işlenecek karekodlar, yetkili kolluk kuvvetleri tarafından kontrol edilecek ve bilgilere hızlıca ulaşılacak.

Uygulama ile merdiven altı yerlerde basılan ve cemiyet mührü sahte olan APP plakalar ve üreticileri tarihe karışacak. Ancak APP plaka satıcıları, plakaların yasal olduğunu, mührün devlet tarafından verildiğini ve plakalara bastıklarını iddia ederek yasa dışı olarak faaliyet gösteriyor ve sahtecilik yapıyor. Yeni düzenleme ile sahteciliğin önüne geçmek amaçlanıyor.

TRAFİKTEN MEN EDİLEBİLİR

Ankaralı araç sahipleri dikkat! Bunları yapmazsanız hapis ve para cezası geliyor - Resim : 2

Araç sahiplerinin APP plaka almaması konusunda uyarılıyor. Yeni düzenleme nedeniyle APP plakalı araçlar trafikten men edilebilir. Peki APP plaka kullanan araç sahipleri ne yapmalı?

Öncelikle araç sahipleri, en kısa zamanda plaklarını söküp belli standartlara uygun devletin tahsis ettiği plakayı kullanmaya başlamalı. Düzenlemeye uymayan araç sahiplerine ise hapis ve para cezası geliyor.

HAPİS VE PARA CEZASI YOLDA

Karekod düzenlemesine uymayan ve sahte plaka kullanan araç sahiplerine 32 bin 170 lira para cezası ile resmi belgede sahtecilikten dolayı 2 yıldan 5 yıla kadar da hapis cezası verilecek.

Araç sahipleri ise hangi plakalarda karekod uygulanacağını merak etmeye başladı. Karekod uygulaması, ilk tescillerde, plaka kaybolması halinde, hasarlı plakalarda, muayeneden geçmeyen plakalarda uygulanacak. Mvecuttaki plakaların kullanımında ise bir değişiklik olmayacak.

Yeni yılla birlikte yürürlüğe giren düzenlemeyle araç sahipleri yukarıda ifade edilen kuralları uygulamaya başladı bile. Aman dikkat edin, para ve hapis cezasıyla karşı karşıya kalmayın!

Haberankara.com

SONRAKİ HABER