Ankara'dan bir şehre daha hızlı tren ile gidilecek! Başkent halkı o ile akacak!

Türkiye'nin önemli şehirlerinin birbirleri arasındaki bağı kuvvetlendirecek adımlar atılmaya devam ediliyor. Bu kapsamda öncelik verilen alanlardan birisi kısa sürede ulaşım imkanı sağlayan hızlı trenler oldu.

Ankara'dan bir şehre daha hızlı tren ile gidilecek! Başkent halkı o ile akacak!

Türk halkının şehirler arasında tercih ettiği ulaşım şekilleri arasında tren yolculuğunun artışı dikkatlerden kaçmıyor. Hızlı ve turistik tren seferlerine rağbetin arttığını gören yetkililer, ilgiyi karşılıksız bırakmıyor.

HIZLI TREN ROTALARI ARTIYOR

Ankara'nın Başkent ve gelişmişlik düzeyinin yüksek olmasından dolayı çevresindeki bir çok şehirden buraya gelindiğini bilen ilgililer yeni ulaşım şekilleri sunuyor. Bu seçeneklerin arasında da hızlı tren yer alıyor. Hem otobüs ve şahsi araçlar ile yapılan ulaşımdan daha kısa sürmesi, hem de konforlu oluşundan dolayı hızlı tren seferleri arttırılıyor.

Edinilen bilgiye göre Ankara ile ülkenin önemli turizm şehirlerinden Antalya'yı bir birine bağlayacak hızlı tren hattı hakkında çalışmalar devam ediyor. Milliyette yer alan habere göre Antalya’nın hızlı demiryolu ağına bağlanması amacıyla; 425 kilometrelik Eskişehir-Kütahya-Afyonkarahisar-Isparta/Burdur-Antalya ve 541 kilometrelik Kayseri-Aksaray-Konya-Seydişehir-Antalya kesimlerinde, 200 km/saat tasarım hızına uygun olarak hızlı tren demiryolu projelerinin planlandığını, tüm kesimlerde etüt proje çalışmalarının tamamlandı bildirildi.

BİR HAT PEK ÇOK ŞEHRİ İLGİLENDİRİYOR

Hızlı tren hatları birbirleri ile bağlantılı olarak açılıyor. Bu kapsamda iki şehir arasındaki hat 3. şehirleri de yakından ilgilendiriyor. Bu kapsamda Ankara ile bir şehir arasındaki açılan hat başka hızlı tren hattı olan şehirden Antalya'ya gidilebileceği anlamında geliyor. Türkiye'nin hızlı tren konusunda pek çok çalışmasının olduğu biliniyor.

SONRAKİ HABER