Ankara'dan bir çırpıda ulaşılıyor: Bu iller güzellikleriyle büyülüyor

Başkent Ankara'nın çevre illerini keşfetmek isteyenler planlarını yapmak üzere kente yakın şehirleri araştırmaya devam ediyor. Ankara'nın komşu illerindeki güzellikler keşfedilmeyi beklerken ziyaret edilebilecek illerin listesi de belli oldu.

Ankara'dan bir çırpıda ulaşılıyor: Bu iller güzellikleriyle büyülüyor

Seyahatseverler gezilecek ve görülecek yerleri araştırmaya devam ederken kendileri için en uygun rotayı belirlemek üzere listeler hazırlarken Ankara'da ikamet eden vatandaşlar da boş zamanlarını değerlendirmek üzere Ankara'ya yakın gezilecek şehirler listesini merak ediyor.

Ankara'ya yakın gezilecek şehirlerin listesi merak konusu olmaya devam ederken tarihi ve kültürel zenginlikleri ile öne çıkan şehirler ziyaret edilmeyi bekliyor. Ankara'ya yakın gezilecek en iyi şehirler rotasını belirlemek isteyenlerin gündeminde yer alıyor.

ANKARA'YA YAKIN GEZİLECEK ŞEHİRLER HANGİLERİ?

Ankara'ya yakın gezilecek şehirler, gezi tutkunlarının gündeminde yer alıyor. Eskişehir, Bolu, Konya ve Kırıkkale, Ankara'ya yakın iller arasında bulunurken bu şehirler içerisinde görülecek yerler de merak ediliyor.

BOLU: Yedigöller ve Abant Gölü ile ünlü olan Bolu, Ankara'ya yakın gezilecek en iyi şehirler arasında yer alıyor. Doğa ile baş başa vakit geçirmek isteyenler Yedigöller ve Abant Gölü'nü ziyaret ediyor.

KONYA: Konya, Japon Bahçesi, Kelebekler Vadisi, Obruklar, Tuz Gölü, Çatalhöyük, Mevlana Müzesi ile Ankara'ya yakın gezilecek şehirler içerisinde yer alıyor. Kültür ve tarih turizmi yapmak isteyenlerin ilk tercihi de Konya oluyor.

Ankara'dan bir çırpıda ulaşılıyor: Bu iller güzellikleriyle büyülüyor

ESKİŞEHİR: Ankara'ya yakın gezilecek şehirler listesinin başında yer alan Eskişehir, Porsuk Çayı, Sazova, Odunpazarı Müzesi, Midas Anıtı, Balmumu Müzesi ile ünlüdür. Özellikle gençlerin tercih ettiği Eskişehir'de Odunpazarı içinde yer alan pek çok müzeyi gezme imkanı da vardır.

KIRIKKALE: Ankara'ya yakın gezilecek şehirler arasında yer alan Kırıkkale'de Çeşnigir, Lavanta Vadisi, Sulu Mağara, Hasandede Peri Bacaları ilk ziyaret noktaları oluyor.

SONRAKİ HABER