Ankara'daki zammı bizzat başkan duyurdu! Simidin tadı kaçtı tanesi 15 lira oldu!

Başkent Ankara'da ekmek zammının ardından bu kez simit zammı duyuruldu. Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Demirbaş, kentte simide zam geldiğini duyurarak önemli açıklamalarda bulundu.

Ankara'daki zammı bizzat başkan duyurdu! Simidin tadı kaçtı tanesi 15 lira oldu!

Başkent Ankara'da zam haberleri birbiri ardına geliyor. Zam haberlerine bir yenisi eklenirken kentte ekmeğin ardından simide de zam geldiği öğrenildi. Ankara'daki simit zammını ise Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş duyurdu.

Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, 27 Ocak 2024 tarihinden itibaren Ankara’da simidin 15 TL olacağını duyurdu. Simide en son 31 Temmuz'da zam yapılmış, bu zamla beraber 10 TL olmuştu.

ANKARA'DA SİMİDE ZAM GELDİ

Ankara'da simide gelen zammın ardından açıklama yapan Simitçiler Odası Başkanı Delibaş, zam yapmak zorunda kaldıklarını belirterek Ankaralılardan özür diledi. Simitçiler Odası Başkanı Delibaş, söz konusu zamla ilgili olarak “Bugün maalesef yine bir zam haberiyle karşınızdayız. Temmuz 2023’de 10 TL olmasına karar aldığımız simit fiyatları bugün itibariyle 15 TL olmuştur. Bunun nedenleri de ham maddenin, kiraların, zamların üst üste gelmesinden kaynaklanan bir durumdur.'' değerlendirmesinde bulundu.

Ankara'daki zammı bizzat başkan duyurdu! Simidin tadı kaçtı tanesi 15 lira oldu!

Alım gücünün düşük olmasına dikkati çeken Başkan Delibaş, ‘’Alım gücünün çok düşük olduğu şu zamanlarda 15 TL esnafın derdine de derman olmuyor ama maalesef bu zammı yapmak zorunda kaldık. Bugün özellikle emekli, öğrenci kesiminden dar gelirli hemşehrilerimizden özür diliyoruz, bu zammı yapmak zorunda kaldık.'' dedi. Başkan Delibaş, açıkladığı zammın ardından Ankaralılardan özür diledi.

BAŞKAN DELİBAŞ: “ÖZÜR DİLEMESİ GEREKENLER SADECE BİZLER DEĞİLİZ”

Başkan Delibaş, açıklamasının devamında Ankara halkından özür dilerken bir başka açıklamada daha bulundu. Başkan Delibaş, ‘’Susam fiyatlarının, un fiyatlarının, doğal gaz işçi giderlerinin yüzde 200’lerin üzerinde konmasından dolayı zorunlu bir zam oldu. Herkesten özür diliyorum.Yalnız sadece özür dilemesi gereken bizler değiliz, özür dilemesi gerekenlerde lütfen çıkıp özür dilesinler." ifadelerine yer verdi. Bu çerçevede 27 Ocak Cumartesi gününden itibaren Ankara'da simit 15 TL'den satılacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER