Ankara'daki araç kullanıcıları için müjde! Bugünden itibaren geçerli olacağı duyuruldu

Trafiğin belirli koşullarda kesintisiz ilerleyişini devam etmek için çeşitli uygulamalar konuluyor. Bu uygulamalara uymayan kullanıcılara ise ceza uygulanıyor.

Ankara'daki araç kullanıcıları için müjde! Bugünden itibaren geçerli olacağı duyuruldu

Ülkemizde her gün milyonlarca araç trafiğe çıkıyor ve konulan kurallar çerçevesinde seyrine devam ediyor. Düzenin bozulmasına izin vermeyen emniyet birimleri ise kurallara uymayan sürücülere idari ve para cezaları uyguluyordu.

YASAK KALKTI

Bu yasakların başında ise zorunlu kış lastiği uygulaması geliyordu. 1 Aralık 2023 yılında başlayan yasaklar kapsamında ticari araçlarda kış lastiği takma zorunluluğu getirilmişti. Bu yasağa uymayan sürücülere ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 2.568 lira para cezası verileceği açıklanmıştı.

Bu kapsamda zorunlu olmamasına rağmen hususi araçlarda da kış lastiği kullanmaları yönünde tavsiyelerde bulunulmuştu. Konu ile ilgili bugün yeni bir gelişme daha yaşandı ve kış lastiği uygulaması yaz mevsimine giriş yapıldığı için kaldırıldı.

BUGÜNDEN İTİBAREN CEZA YOK

1 Nisan 2024 yılı itibariyle kaldırılan yasakta ticari araçlar için bu şekilde bir denetim yapılmayacak. Ticari araç sürücülerinin kış lastiği kullanmaya devam etmesi ya da yaz lastiği takması kendi tercihlerine bırakılacak.

Her yılın kış döneminde getirilen yasak bu aylarda kaldırılıyor. Bu uygulamanın her yıl devam etmesi beklenirken, trafikte istenmeyen durumların yaşanmasının önüne geçilmesi hedefleniyor. Trafik ekipleri ve ilgili birimler diğer konularda araçların ve sürücülerin trafiğe uygunluğuna dair denetimlerini sürdürüyor.

SONRAKİ HABER