Ankara'da yeşil ve maviyi birleştiren en özel yer Mavi Göl Parkı!

Ankara’da bulunan Mavi Göl içerisindeki geniş sosyal alanlar ile Başkentlilerin nefes alacakları bir alan olmaya devam ediyor. Mavi Göl’de ne yapılır, içerisinde hangi olanaklar var?

Ankara'da yeşil ve maviyi birleştiren en özel yer Mavi Göl Parkı!

Kentlerde insanların yoğun şehir yaşamına ara verip nefes alabilecekleri alanların büyük önemi bulunuyor. Bu anlamda Ankara da Türkiye’nin şanslı kentleri arasında yer alıyor. Ankara’da yaşayanların özellikle aileleri ile vakit geçirip stres atabildikleri alanlara dair seçenekler bir hayli fazla. Bu seçeneklerden birisi de Mamak ilçesinde Kayaş yakınlarında bulunan Mavi Göl oluyor.

Ankara'da yeşil ve maviyi birleştiren en özel yer Mavi Göl Parkı!

ŞEHİR MERKEZİNE EN YAKIN DİNLENME YERİ

Mavi Göl doğal güzelliğinin yanında Ankara’da şehir merkezine en yakın dinlenme yerlerinden birisi olarak dikkat çekiyor. Özellikle hafta sonlarında Mavi Göl’ü ziyaret ederek burada vakit geçirmek isteyen çok sayıda Ankaralı buraya akın ediyorlar. 2.120 dönümlük bir araziye sahip olan Mavi Göl aynı zamanda Ankara’nın en doğal göl yapısına sahip göl olarak biliniyor.

245 DÖNÜM PİKNİK ALANI

Mavi Göl’ün içerisinde bulunduğu Mavi Göl Parkı insanlara yeşili ve maviyi bir arada sunuyor. Buradaki göl 600 dönümlük bir alana sahip. Su bisikletleri ile insanlar burada güzel vakitler geçirebiliyorlar. 245 dönümü bulan piknik alanı ise Ankaralılara sosyal olanak olarak sunuluyor.

Ankara'da yeşil ve maviyi birleştiren en özel yer Mavi Göl Parkı! - Resim : 2

SOSYAL OLANAKLAR BULUNUYOR

Mavi Göl Parkı içerisinde voleybol, basketbol ve futbol sahaları da yer alıyor. Ayrıca spor aletleri ile insanlar spor da yapabiliyorlar. Koşu yolunun da olduğu parkta 15 adet de çocuk oyun alanı yer alıyor.

3.800 ARAÇLIK OTOPARK HİZMETİ

Ankara’nın merkezine 12 kilometre uzaklıkta olan Mavi Göl Parkı’nda 3.800 araçlık da otopark imkanı bulunuyor. Ulaşım sorunu olmayan Mavi Göl Parkı güvenlik ve temizlik hizmetleri ile de dikkat çekiyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi bu alandan vatandaşların yararlanması için sıkı bir şekilde denetim ve çalışma yapıyor.

SONRAKİ HABER