Ankara'da yeni rota! Burası Türkiye’nin en büyük botanik bahçesi!

Ankara'da bulunan vatandaşlar, yaz aylarında yapılabilecek aktiviteler için mekan arayışına girdi. Başkentte bulunan Türkiye’nin en büyük botanik bahçesi, yeni favori rotanız olabilir.

Ankara'da yeni rota! Burası Türkiye’nin en büyük botanik bahçesi!

Ankara'da şehrin gürültüsünden uzakta sevdikleriyle doğa ile iç içe zaman geçirmek isteyen vatandaşlar, Türkiye Milli Botanik Bahçesi'ni ziyaret ediyor.

Başkentliler, havaların güzelleşmesi ile yeni yerler keşfetmek için araştırma yapıyor. Ankara'da çeşitli aktiviteleri gerçekleştirebileceğiniz en büyük alanlardan biri olan Türkiye Milli Botanik Bahçesi, yoğun ilgi görüyor. Türkiye Milli Botanik Bahçesi, Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ise ikinci büyük botanik parkı olma özelliğini taşıyor. Tarım bakanlığına bağlı olan ve Türkiye’nin en büyük botanik bahçesine sahip olan Türkiye Milli Botanik Bahçesi'ne ücretsiz bir şekilde giriş yapabilirsiniz. Bu botanik bahçesinde tertemiz havada yürüyüş yapabilir, aileniz ve sevdiklerinizle doğanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Ankara'da yeni rota! Burası Türkiye’nin en büyük botanik bahçesi!

Türkiye Milli Botanik Bahçesi'nde tabiatın tüm renklerini görebilirsiniz. Milli Botanik Bahçesi'nin içinde gölet, sergi salonu, müze, galeri ve eğitim tesisleri gibi çok sayıda farklı alan bulunuyor. Alan çok geniş olduğu için çok yürümek istemeyenler için golf araçları ile seferler de düzenleniyor. Botanik bahçesinde bulunan tesislerden de faydalanabilirsiniz.

TÜRKİYE MİLLİ BOTANİK BAHÇESİ NEREDE?

Türkiye Milli Botanik Bahçesi'nin nerede olduğu araştırılıyor. Türkiye Milli Botanik Bahçesi, Eskişehir yolundaki Bilkent Şehir Hastanesinin yanında yer alıyor. Ulaşımı metro ile sağlayacaksınız Koru yönüne giden metroyu kullanmanız gerekecek. Metroda Tarım Bakanlığı- Danıştay durağında inin ardından 15-20 dakika yürüdükten sonra botanik bahçesine ulaşmış olacaksınız.

Ankara'da yeni rota! Burası Türkiye’nin en büyük botanik bahçesi! - Resim : 2

Türkiye Milli Botanik Bahçesi'ne gitmek isterseniz, spor kıyafetler tercih ederek geniş alanda doğa ile iç içe yürüyüş de yapabilirsiniz.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER