Ankara'da yaşayan tüm erkekleri ilgilendiriyor! Zam resmen duyuruldu fiyatlar yüzde 45 oranında arttı

Asgari ücrete gelen zammın ardından kalem kalem yeni zamlar duyuruldu. Artan maliyetler nedeniyle yeni zamlar duyurulmaya devam ederken Ankara'dan da yeni bir zam haberi geldi. Söz konusu zamma en çok erkeklerin canı sıkılacak v tasarrufun yöntemi aranacak gibi duruyor.

Ankara'da yaşayan tüm erkekleri ilgilendiriyor! Zam resmen duyuruldu fiyatlar yüzde 45 oranında arttı

Asgari ücret zammı belirlendi. 2024 yılında asgari ücret 17 bin 2 lira olarak açıklanırken 6 aylık enflasyon farkı da belli oldu. Maaş zamlarının ardından kalem kalem yeni zamlar da duyuruldu. Yeni zamların birbiri ardına geldiği dönemde bir zam haberi daha gündem oldu.

Erkeklerin kişisel bakımı için tercih ettikleri berberlere zam geldiği öğrenildi. Berberlerin ücret tarifeleri değişirken yeni zammı Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara açıkladı.

ANKARALI ERKEKLER BURAYA! BERBER ZAMMI ŞİMDİ DUYURULDU

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara, maliyet artışları nedeniyle berber fiyat tarifesinde güncelleme yapmak zorunda kaldıklarını kaydetti. "Berber ücretlerine 1 Ocak 2024'ten itibaren yapılan güncellemeden dolayı halkımızdan özür diliyoruz.''diyen Kara, ‘’Günümüz ekonomisinin ağır şartları gereği mecburen ister istemez bu fiyat artışlarını yapmak zorundaydık, yoksa dükkanlarımızı kapatmak zorunda kalırdık." değerlendirmesinde bulundu.

Ankara'da yaşayan tüm erkekleri ilgilendiriyor! Zam resmen duyuruldu fiyatlar yüzde 45 oranında arttı

Berberlik ücretlerine yapılan fiyat düzenlemesi için mecbur kaldıklarını söyleyen Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kara, yeni tarife hakkında da bilgi verdi. Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kara, "Ankara Berberler Odası olarak üye berber esnafımızın uygulamasına yönelik olarak fiyat tarifesinde yüzde 45 oranında bir artış söz konusu.'' diyerek fiyat tarifesini de duyurdu.

ANKARA'DA 2024 BERBER ÜCRETLERİ TARİFESİ BELLİ OLDU

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kara, berberlerde 2024 yılı ücret tarifesini de şöyle açıkladı;

Birinci sınıf berberlerde saç kesim ücreti 310 TL,

İkinci sınıf berberlerde 240 TL,

Üçüncü sınıf berberlerde ise 180 TL oldu.

Ortalama bir saç tıraşı yıkamayla beraber 200 TL'den başlıyor.

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kara, ‘’Odamıza kayıtlı üyelerimize ait Ankara'da 3 bin 500 civarında berber dükkanı mevcut. Sürekli artan girdi maliyetleri yeni bir tarifeyi zorunlu kılmıştır. A'dan Z'ye tüm girdi maliyetleri neredeyse 2-3 katına çıkmış durumda iken maalesef gelirlerimiz giderlerimizi karşılayamaz duruma geldi. Yanımızda çalışanların ücreti, Bağ-Kur ve SGK primleri, kiralar, kozmetik dahil birçok malzeme ücreti, elektrik, yakıt, su derken gelirlerimiz giderlerimizi karşılamıyor.'' dedi. Bu çerçevede Ankara'da berber ücretlerine gelen zamlar da duyurulmuş oldu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER