Ankara'da toplu taşımaya yeni ayar çekildi! EGO duyurdu 2 Şubat'a kadar sürecek...

Ankara'da yola çıkacaklar, toplu taşıma kullanacaklar dikkat! EGO yeni kararını duyurdu artık 2 Şubat'a kadar toplu ulaşımda bu kurallar geçerli olacak...

Ankara'da toplu taşımaya yeni ayar çekildi! EGO duyurdu 2 Şubat'a kadar sürecek...

Ankara'da toplu taşımaya yeni ayar çekildi! EGO duyurdu 2 Şubat'a kadar sürecek... Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan depremin ardından aldığı yoğun göç sonrasında Ankara'da nüfus patlaması yaşanmıştı.

Nüfusta yaşanan artış trafik ve toplu taşımada sorunlar yaşanmasına neden olurken Ankara'da toplu taşımaya yarıyıl tatili arası verildi. Yapılan açıklamada okulların kapanmasının ardından başlayan tatil nedeniyle 22 Ocak tarihinden itibaren başlatılan sürecin 2 Şubat tarihine kadar devam edeceği ifade edildi.

EGO'DA YARIYIL TATİL SERVİS PROGRAMI UYGULAMAYA ALINDI!

EGO Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “22 Ocak 2024 Pazartesi gününden, 2 Şubat 2024 Cuma (dahil) gününe kadar EGO Genel Müdürlüğü otobüsleriyle, 391 adet güzergâhta hafta içinde günlük, ortalama 9 bin 213 adet servisle hizmet verilecektir. Metro ve Ankaray işletmeleri de ‘Yarıyıl Tatil Servis Programı’ uygulamasıyla hizmet verecektir. Ayrıca, toplu taşıma hizmetlerinde kuruluşumuz saha denetim sorumlularıyla, Otobüs Filo Takip ve Raylı Sistem Kontrol Merkezleri’nce anlık olarak yapılacak gözetimlerde yolcu yoğunluğuna göre, vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için derhal ilave otobüs ve tren servisleri verilecektir” denilerek Ankara genelinde metro ve Ankaray'da da dahil olmak üzere yeni servis sisteminin devrede olacağı ifade edildi.

Vatandaşların mağduriyet yaşamamaları adına EGO otobüs hareket saatleri ve seferli hakkında EGO CEPTE uygulaması üzerinden bilgi edinmeleri istendi. Yarıyıl tatilinin sona ermesi ve öğrencilerin okula dönüş yapmaları ile beraber otobüs seferlerinin de eski düzenine döneceği ifade edildi.

SONRAKİ HABER