Ankara'da Soğuksu Milli Parkı ömre ömür katıyor

Ankara’nın doğal güzelliklerinden olan Soğuksu Milli Parkı ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Soğuksu Milli Parkı’nda ne yapılır?

Ankara'da Soğuksu Milli Parkı ömre ömür katıyor

Ankara’nın doğal güzellikleri ilgi çekmeye devam ediyor. Hem Ankaralılar hem de kenti ziyaret eden turistler bu yerlere büyük ilgi gösteriyorlar. Güzelliği dillere desten olan yerlerin başında da Soğuksu Milli parkı geliyor. Soğuksu Milli Parkı’nda vakit geçirenler oldukça memnun bir şekilde bu alandan ayrılıyorlar.

1959'DA MİLLİ PARK İLAN EDİLDİ

1959 yılında milli park ilan edilen Soğuksu Milli Parkı 1.187 hektarlık bir alana sahiptir. Bu alan Batı Karadeniz Bölgesi’nden İç Anadolu Bölgesi’ne geçiş kuşağında yer aldığı için ormanlarla kaplıdır. Park içerisinde yaban hayatı korunmuştur. Ayı, kurt, tilki, sansar, geyik, yaban domuzu, tavşan, sincap, kara akbaba ve kartal gibi hayvanlar burada yaşamaktadır.

Ankara'da Soğuksu Milli Parkı ömre ömür katıyor

ANKARA'YA 78 KİLOMETRE MESAFEDE

Ankara’ya 78 kilometre mesafede olan Soğuksu Milli Parkı özellikle Ankaralıların hafta sonlarında vakit geçirdiği bir alandır. Dereler ve vadilerin yanında ormanlardan oluşan milli park bugüne kadar korunabilmiştir. Burada saha volkanik kayaçlardan oluştuğu için sıcak su ve soğuk su kaynaklarına rastlanmaktadır. Sıcak su kaynakları kaplıca şeklinde fayda sağlamaktadır.

HANGİ İMKANLAR VAR?

Kızılcahamam ilçesinde bulunan Soğuksu Milli Parkı, insanların eğlenmesini ve dinlenmelerine olanak sağlamaktadır. Kısa süreli tatillerde tercih edilen bir yer olan Soğuksu Milli Parkı’nda konaklama tesisleri, çadır alanları ve benzer sosyal donatılar bulunmaktadır.

Ankara'da Soğuksu Milli Parkı ömre ömür katıyor - Resim : 2

Milli park içerisinde yürüyüş, kampçılık, doğa araştırmaları, kuş gözlemleri ve foto safari gibi olanaklara imkan sağlanmaktadır. Botanik Turizmi açısından da burası oldukça gelişmiş bir kaynaktır. Ayrıca piknik alanları da bulunmaktadır.

Konaklama açısından Soğuksu Milli Parkı oldukça geniş imkanlara sahiptir. Soğuksu Milli parkı sınırında 900 yatak kapasiteli 2 otel yer alıyor. Bunun yanında milli park dışında da Kızılcahamam ilçesinde turistik tesisler bulunuyor.

SONRAKİ HABER