Ankara'da SGK'lı çalışan kadınlar! Bakanlık aylık 11 bin TL'nin üzerinde maaş bağlayacak

Geçim şartlarının giderek zorlaştığı dönemde kadın istihdamının sağlanması için çeşitli projeler geliştirilmeye devam ediyor. Bu çerçevede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ankara'da SGK'lı çalışan kadınlar için önemli bir destek açıklamasında bulundu.

Ankara'da SGK'lı çalışan kadınlar! Bakanlık aylık 11 bin TL'nin üzerinde maaş bağlayacak

Enflasyon yükselişini kontrol altına almak adına yapılan çalışmalar devam ederken ekonomik olarak darboğazda olan Türkiye'de çalışan kesim için geçim güçlüğü zaman zaman gündeme geliyor. Geçim şartlarının giderek zor bir hale geldiği dönemde özellikle çalışan anne olarak işinden ayrılmak durumunda kalan kadınlarda istihdamdan kopuyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kadın istihdamının desteklenmesi ve annelerin çalışma hayatlarından ayrılmamaları için yeni projeler geliştirmeye devam ederken dikkati çeken bir açıklamaya yer verdi.

ÇALIŞAN ANNELERE 325 EURO DESTEK ANKARA'DA DA VERİLECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşmanın ya da tamamen ayrılmanın önüne geçmek üzere çalışan annelere destek sağlanacağını belirtti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada çalışma hayatının her kademesinde kadınları desteklemeye devam ettiklerinin altını çizdi.

Ankara'da SGK'lı çalışan kadınlar! Bakanlık aylık 11 bin TL'nin üzerinde maaş bağlayacak

Çalışan annelerin çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdam ayrılmaları ya da uzaklaşmalarının önüne geçmeye çalıştıklarını belirtti. ‘Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi’nin ikinci döneminde kadın istihdamına destek vermek üzere başvuruları başlattıklarını ifade eden Bakan Işıkhan, “Çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşmanın önüne geçmek için anneleri destekliyor, kayıtlı istihdamda kalmalarını sağlıyoruz.'' dedi.

Ankara'da SGK'lı çalışan kadınlar! Bakanlık aylık 11 bin TL'nin üzerinde maaş bağlayacak - Resim : 2

Projeden yararlanmak için ''https://uyg.sgk.gov.tr/AvrupaBirligiveDisIliskilerProjePortali/EducareBasvuru/home.xhtml?faces-redirect=true'' sistemine E-Devlet ile sisteme giriş yapılarak başvurular tamamlanabilecek. Proje kapsamında, Ankara, İstanbul ve İzmir'de 12 ay boyunca çalışan annelere 325 Euro yani bugünkü kurla 11 bin 339 lira destek sağlanacağı ifade edilirken eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşvikini de sağlamayı hedefleyen projeden toplam 7 bin kadının faydalanacağı ifade edildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER