Ankara'da resmen yok satıyor! Yılbaşında bunu almayan neredeyse kalmıyor almayan pişman oluyor!

Yeni yılın gelecek olması ile birlikte evlerinin dekorasyonunu değiştirenler huzur, bereket ve sağlık getirmesi açısında da bazı ritüelleri uygulamaya devam ediyor. Yeni yılın sırrı olarak adlandırılan bir ürüne olan rağbet artarken Ankara'da da adeta yok satılan o ürünü derledik.

Ankara'da resmen yok satıyor! Yılbaşında bunu almayan neredeyse kalmıyor almayan pişman oluyor!

Yeni yıl heyecanı yurdun dört yanını sardı. Yeni yılın bereket, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini dileyenler yeni umutlarını sıralamaya devam ederken son dönemin trendleri arasında yer alan kokina bitkisi ile ilgili merak edilenleri derledik.

Halk arasında bereket ve uğur getirdiğine inanılan kokina çiçeğine ilgi yılbaşı yaklaştıkça artıyor. İki farklı bitkinin bir araya getirilmesiyle hazırlanan çiçek, dikenli bitkilerden toplanıyor. Çiçeği bir yıl bozulmadan muhafaza edenlerin ev sahibi olacağına inanılıyor. Bu nedenle yeni yıla yeni umutlarla girecek olanlar kokina çiçeğine olan rağbeti artırıyor.

ANKARA ÇİÇEKÇİLERİNDE KOKİNA YOĞUNLUĞU

Ankara Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Emin Çimen, halk arasında bolluk ve şansın simgesi olarak görülen kokinayı ve çiçeğin hazırlanış sürecini anlattı. Önceki yıllara oranla, bu yılki kokina satışında artış yaşandığını belirten Çimen, çiçeğin geçen yılki fiyatlarla satıldığını belirtti. Kokinanın demet fiyatının 150 - 200 lira arasında olduğunu aktaran Çimen, "Kokina çiçeği rağbette. Halk arasında bereket ve uğur getirdiği söyleniyor, renginin de kırmızı olmasıyla büyük sempati kazanıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Ankara'da resmen yok satıyor! Yılbaşında bunu almayan neredeyse kalmıyor almayan pişman oluyor!

Kokinanın bakıma, suya ve ışığa ihtiyaç duymadan bir yılı aşkın süre bozulmadan kalabildiğini belirten Çimen, bu özellikleri nedeniyle daha fazla tercih edilmeye başlandığını kaydetti. Kokinanın daha çok İstanbul'da toplanarak yapıldığını aktaran Çimen, "Kokina, Roman kadınlar tarafından yapılıyor. Dikenli bitki olduğu için yapılışı çok meşakkatlidir. Daha sonra çiçekçilere satışı yapılıyor.

Ankara'da resmen yok satıyor! Yılbaşında bunu almayan neredeyse kalmıyor almayan pişman oluyor! - Resim : 2

Bir yılda bir ay çalışıp, bir yıllık kazançlarını elde ediyorlar. Yılbaşında ziyaretlerde verilecek en güzel hediyenin emek sarf edildiği için kokina olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Kokina çiçeğini alarak yeni dileklerde bulunanlar ise çiçeğe bir yıl boyunca solmadan bakabilirlerse dileklerinin gerçekleşeceğine inanıyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER