Ankara'da Peribacaları varmış da haberimiz yokmuş! İlçe halkı bayram etti hemen gidip görün

Başkent Ankara'da gezilip görülecek yerler merak edilmeye devam ediyor. Kent halkı yeni yerler keşfetmek üzere araştırmalarına devam ederken Ankara'da Peribacaları olduğu öğrenildi.

Ankara'da Peribacaları varmış da haberimiz yokmuş! İlçe halkı bayram etti hemen gidip görün

Ankara'nın gezilip görülecek yerleri araştırılmaya devam ederken kentteki yeni mekanlar da vatandaşların gündeminde yer alıyor. Başkent Ankara'nın gezilip görülecek yerlerine dair yeni rotaları derlemeye devam ederken kentte Peribacası sürprizi yaşandı. Ankaralılar kentte yeni yerler keşfetmeye devam ederken gelen yeni görüntüler de adeta şok etkisi yarattı.

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde yöre halkı tarafından peribacalarına benzer kayalar keşfedildiği öğrenildi. Kızılcahamam’ın Kavaközü köyünde yaşayan vatandaşlar, vadide uzun yıllardır gizli kalmış kayaları keşfettiklerini ifade ederken gelen görüntüler de heyecan yarattı.

ANKARALILARA PERİBACALARI SÜRPRİZİ

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde yaşayan vatandaşlar ince ve uzun yapısıyla peribacalarını andıran kayalıkların turizme kazandırılmasını talep ederken nasıl keşfedildiği de merak konusu oldu.

Ankara'da Peribacaları varmış da haberimiz yokmuş! İlçe halkı bayram etti hemen gidip görün

Kızılcahamam'da mantar toplamak için dağ yamaçlarında gezerken söz konusu kaya oluşumlarını keşfettiğini söyleyen üniversite öğrencisi Sefa Taşkın, "Buralar yüksek ihtimalle vadi yamaçlarında akan suların üstlerindeki sert kayaları aşındıramayıp ortalarındaki mineral kayaları aşındırmasıyla oluşmuş yapı. Mantara çıkmıştık. Geziyordum ve bir baktım ki Nevşehir'de peribacasını andıran yapılar vardı. Direkt buraya çıktım ve fotoğraflar çekerek keşfettim" ifadelerine yer verdi.

Ankara'da Peribacaları varmış da haberimiz yokmuş! İlçe halkı bayram etti hemen gidip görün - Resim : 2

Keşfettiği yerin peribacası oluşumu olduğuna inandığını belirten Taşkın, "Burası turizme kazandırılabilir, çünkü çok güzel ve doğal bir oluşum bölgesi.'' dedi. Ayrıca ''İnsanların kafa dağıtması için çok güzel bir yer. Kızılcahamam zaten güzel ve ormanlık bir yer. Bu oluşumun da güzelliğine güzellik katacağını düşünüyorum.

Ankara'da Peribacaları varmış da haberimiz yokmuş! İlçe halkı bayram etti hemen gidip görün - Resim : 3

İnsanlar buraya temiz hava almak ve kafa dağıtmak için geliyorken, artık peribacasını görmek için gelecekler" diye konuşan Taşkın, Kavaközü köyü sakinlerrinin de bu alanın turizme kazandırılması için yetkililerden çalışma yapılmasını talep ettiklerini belirtti.

SONRAKİ HABER