Ankara'da önümüzdeki günlerdeki hava durumu belli oldu! Tedirgin edici gelişme açıklandı

Ankara son yılların en yağışsız ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden kışlarından birisini daha geçiriyor. Adeta yaz aylarını andıran günler geçiren başkent halkı için üzüücü bir haber daha geldi.

Ankara'da önümüzdeki günlerdeki hava durumu belli oldu! Tedirgin edici gelişme açıklandı

Dünya özelikle son yıllarda küresel ısınmadan dolayı bir çok ülke yağış alamamaktan şikayet etmiş ve vatandaşlarına yönelik suyu idareli kullanma anlamında önemli çağrılar yapılmıştı.

ANKARALILAR KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

Aynı sorunlar ülkemizde de yaşanırken, yurt genelinde çiftçiler tarlalarında yağış olmadığı için ektikleri ekinlerden verim alamayacaklarını ve bu durumun kendileri için büyük bir sorun olduğunu ifade etmişti. Ankara'da sıcaklığın en yoğun olduğu şehirler arasında yer almış, özellikle geçen yaz yaşanan yüksek hava sıcaklıkları başkent halkına zor anlar yaşatmıştı. Yaşanılan sıcak günlerin ardından kış döneminde yağışlar ile rahatlayacaklarını düşünen Ankaralılar şoka uğradı. Havaların mevsim normallerinin çok üstünde seyretmesinden dolayı yağışın neredeyse hiç yaşanmadığı Ankara'da vatandaşlar gelecek yağış haberini beklemeye başladı.

YAZ GİBİ GEÇEN GÜNLER DEVAM EDİYOR

Edinilen bilgiye göre Ankara'da önümüzdeki günlerde hava yüksek derecelerde seyretmeye devam edecek. Önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının 18 dereceye kadar yükseleceği Ankara'da vatandaşlar kurak geçen bir kış döneminin ardından yaz aylarında neler yaşayacaklarını karar kara düşünmeye başladı.

Ankara'da önümüzdeki günlerdeki hava durumu şu şekilde oldu;

Ankara'da önümüzdeki günlerdeki hava durumu belli oldu! Tedirgin edici gelişme açıklandı

Ankara halkının en çok beklediği haberler arasında yağışların kısa zamanda başlaması geliyor. Meteoroloji kaynakları aktif bir şekilde her şehirde olduğu gibi Ankara'da da yapılan çalışmalar sonucu ön görülen hava sıcaklıklarını resmi kanalları üzerinden aktarıyor.

SONRAKİ HABER