Ankara'da okulların tatil edileceği bilgisi geldi! Öğrencilerin tatili uzayacak

Ülkemizde milyonlarca öğrenci okul hayatlarına devam ederken rutin tatil dönemlerine ek olarak gelişen başka durumlar nedeniyle ekstra tatiller yaşanabiliyor. Konu ile ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı.

Ankara'da okulların tatil edileceği bilgisi geldi! Öğrencilerin tatili uzayacak

Her yıl Eylül ayında başlayan ve Haziran ayında biten eğitim öğretim hayatının belirli dönemlerinde öğrenciler tatile giriyor. Eğitim-Öğretim yılında belirlenen tatil dönemleri haricinde öğrencilerin tatillerinin uzama durumları olabiliyor.

SEÇİM DOLAYISIYLA TATİL

Bu kapsamda öğrencileri sevindirecek bir gelişmenin daha yaşanacağı bilgisi geldi. Yeni bir tatil haberinin gelmesi öğrenciler arasında memnuniyet ile karşılandı. Söz konusu yeni tatilin gerçekleşme sebebi ise 31 Mart Yerel Seçimleri oldu. Türkiye genelinde yapılacak yerel seçimlerde ülkenin önümüzdeki 5 yılı boyunca yerel yönetimlerde söz sahibi olacak kişiler seçilecek. Bu seçimler ise 31 Mart Pazar günü gerçekleşecek.

Seçimlerin okullarda gerçekleşmesinden dolayı bir sonraki gün olan 1 Nisan'da okulların tatil edilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Seçimlerin gece geç saatlere kadar sürecek olması ve ardından bir temizlik ve düzenleme ihtiyacından dolayı okulların tatilinin bir gün daha uzaması bekleniyor.

TATİL 3 GÜN OLMUŞ OLACAK

Sonuç olarak 30 ve 31 Mart günlerinin hafta sonuna denk gelmesinden dolayı tatil yapacak öğrenciler fazladan bir gün daha tatil yapacak. Öğrencilerin tatili 3 gün olmuş olacak. Türkiye'nin son seçimi olan 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde de benzer durumlar yaşanmış ve seçimlerden sonraki gün öğrenciler için okullar tatil olmuştu.

SONRAKİ HABER