Ankara'da öğrencileri sevindiren destek! Başvuranın hesabına aylık 550 TL destek ödemesi yapılıyor

Ülkemizde öğrenciler için verilen destekler devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyo-ekonomik yönden vatandaşlara destek sunmaya devam ederken bir kez daha öğrencileri sevindiren bir destek haberine imza atıldı.

Ankara'da öğrencileri sevindiren destek! Başvuranın hesabına aylık 550 TL destek ödemesi yapılıyor

Türkiye'de belirlenen şartlara bağlı olarak vatandaşlara destek ödemeleri yapılıyor. Belediyeler ve bakanlıklar tarafından yapılan destekler ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya devam ederken Ankara'dan da bir destek haberi geldi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kent halkının sosyal ve ekonomik yönden ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. ABB, ulaşımdan doğal gaza, et ve süt desteğinden kırtasiye desteğine kadar Ankara halkının pek çok ihtiyacında yanında olmayı sürdürüyor. Bu çerçevede özellikler artan gıda fiyatlarından dar gelirli ailelerin çocuklarının etkilenmemesi için desteğini duyuran ABB, kantin desteğini aylık olarak sürdürüyor.

ABB'DEN ÖĞRENCİLERE KANTİN DESTEĞİ

ABB Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, her ay hak sahibi olarak belirlenen ailelere Başkent Kart aracılığıyla birçok ihtiyaçlarını gidermeleri için destek oluyor. ABB, ekonomik olarak ihtiyaç sahibi olan ailelerin çocuklarının eğitimini ve gelişimini önceleyen destekleri kapsamında okul çağında olan çocuklara kantin desteğinde bulunuyor.

Ankara'da öğrencileri sevindiren destek! Başvuranın hesabına aylık 550 TL destek ödemesi yapılıyor

ABB, kantin desteği ile ilgili olarak yeni eğitim öğretim yılı başında yaptığı açıklamada ''İlkokul çağındaki evlatlarımızın beslenme sorunlarının eğitim hayatlarını etkilememesi ve yaşıtlarıyla eşit koşullarda gelişimlerini tamamlamaları amacıyla; Sosyal yardım alan ailelerin 10 bin 762 çocuğu için aylık 550 TL KANTİN DESTEĞİ Başkent Kartlarına yüklendi.'' ifadelerine er vererek önemli bir duyuru yaptı.

ANKARA'DA AYLIK 550 TL KANTİN DESTEĞİ

ABB tarafından geliştirilen projede amacın, ilkokul çağındaki çocukların beslenme sorunlarının eğitim hayatlarını etkilememesi ve yaşıtlarıyla eşit koşullarda gelişimlerini tamamlamaları olduğunu bildirdi. ABB, 550 TL tutarındaki desteğin Başkent Kart’ına yüklendiği bildirildi. Günlük 25 TL tutarında bakiye ile çocuklar kantinden alışveriş yapma imkanı bulurken Başkent Kartlara yatırılan destek tutarı sadece çocukların okuduğu ilkokulun kantininde kullanılabiliyor.

Ankara'da öğrencileri sevindiren destek! Başvuranın hesabına aylık 550 TL destek ödemesi yapılıyor - Resim : 2

ABB tarafından yapılan güncel açıklamada ise ‘’İlkokul çağındaki çocukların beslenme sorunlarının eğitim hayatlarını etkilememesi ve yaşıtlarıyla eşit koşullarda gelişim ve eğitimlerini tamamlamaları amacıyla; Başkent Kart ile 14 bin çocuğumuza okullarında "Kantin Desteği" sağlıyoruz. En çılgın projemiz, çocuklarımız..." ifadelerine yer verildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER