Ankara'da Konut fiyatlarındaki artış durmak bilmiyor! Konut fiyat endeksi rakamları açıklandı

Son zamanlarda bir çok alanda üst üste gelen zamlar sonrası vatandaşlar bir çok konuda zorluk yaşamaya başladıklarını ifade etmeye başlamışlardı. Konu ile ilgili olarak konut fiyatlarında yaşanan son durumu ortaya koyan rapor açıklandı.

Ankara'da Konut fiyatlarındaki artış durmak bilmiyor! Konut fiyat endeksi rakamları açıklandı

Ankara'da ev fiyatlarında yaşanan artışlar sonrası vatandaşları zorluk yaşadıklarını ifade eden cümleler kurmaya başlamışlardı. Kiralık ve satılık ev fiyatlarının bütçelerini aştığını ifade eden vatandaşlar yetkililerden konu ile ilgili gerekli adımları atmalarını talep ediyorlardı.

MERKEZ BANKASI AÇIKLAMA YAPTI

Konut fiyatlarındaki değişim ise ilgili kurumlar tarafından düzenli olarak takip ediliyor ve vatandaşlar ile paylaşılıyordu. Bu kapsamda Ankara'da konut fiyatlarında gelinen son durum Merkez Bankası tarafından açıklanan konut fiyat endeksi rakamları ile belli oldu.

Ankara'da Konut fiyatlarındaki artış durmak bilmiyor! Konut fiyat endeksi rakamları açıklandı

Söz konusu raporda “İstanbul, Ankara ve İzmir’in konut fiyat endekslerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde, 2024 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre, sırasıyla yüzde 1,3, 2,4 ve 2,8 oranlarında artış gözlenmiştir. Endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre, İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 54,5, 85,6 ve 70,4 oranlarında artış göstermiştir" ifadelerine yer verildi.

100 M2 İÇİN 2.5 MİLYON TL

Açıklanan son rakamlarda Ankara'da Konut fiyat endekslerinde birim fiyat 24.373 TL oldu. Bu rakamların ardından Basit bir hesaplama ile ortalama ile Ankara'da 100m2'lik bir eve sahip olmak isteyenler en az 2.5 Milyon TL ödemek zorunda kalacak. Bu fiyat skalasının ardından ilerleyen aylarda nasıl bir değişim yaşanacağı merak konusu oldu. Söz konusu raporlar ile ilgili yetkili isimlerden değerlendirme açıklamaları gelmesi bekleniyor.

SONRAKİ HABER