Ankara'da kimsenin bilmediği Atatürk Kulübesi! O meşhur fotoğrafı burada çekilmiş!

Atatürk'ün hasır bir sandalyede oturarak kahve içtiği meşhur fotoğrafının Ankara'da çekildiğini biliyor musunuz?

Ankara'da kimsenin bilmediği Atatürk Kulübesi! O meşhur fotoğrafı burada çekilmiş!

Başkentin kalbi Söğütözü'nde Mustafa Kemal Atatürk'ün kulübesi bulunuyor. Birçok vatandaş ise buranın varlığını bile bilmiyor. Atatürk'ün bilinen çok meşhur fotoğrafı da bu kulübede çekilmiş.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Başkent Ankara'da Selanik Türkçesi'nde "Koliba" isminde bir kulübesi olduğunu duyanlar şaşırıyor. Ankara'da Atatürk'e ait, Atatürk Evi olarak bilinen "Koliba" ismindeki kulübenin varlığını öğrenenler ise buranın yerini merak ediyor. Atatürk Evi olarak bilinen "Koliba" ismindeki kulübeyi aslında hepimiz biliyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün, hasır bir sandalyede oturarak kahve içtiği meşhur fotoğrafın çekildiği yer, tam da burası.

Ankara'da kimsenin bilmediği Atatürk Kulübesi! O meşhur fotoğrafı burada çekilmiş!

ATATÜRK VEFAT ETTİKTEN SONRA KULÜBE MÜZE OLARAK ZİYARETE AÇILDI

Başkentin kalbi Söğütözü'nde bulunan bu yer, Atatürk Evi olarak biliniyor. Koliba isimli kulübe, 1926 yılında Atatürk'ün isteği üzerine inşa edildi. Atatürk’ün dinlenmek için gittiği ve kendi parasıyla yaptırdığı bu tek gözlü kulübe, zamanla unutulmuş ve 2000 yılında dönemin Orman Bakanı Nami Çağan’ın girişimiyle restore edilip müze olarak halka açılmıştır. Söğütözü Koruluğu’nda bulunan Atatürk Dinlenme Evi, tek katlı ve tek odalı küçük bir kulübedir. Atatürk vefat ettikten sonra kulübe müze olarak ziyarete açıldı. Kulübenin içindeki eşyalar ise zarar görmeden sergilendi. Kulübenin içinde bulunan sediri örten Ladik halı seccadenin, Atatürk’e annesi Zübeyde Hanım tarafından hediye edildiği bilinir.

Ankara'da kimsenin bilmediği Atatürk Kulübesi! O meşhur fotoğrafı burada çekilmiş! - Resim : 2

Mustafa Kemal Atatürk'ten izler taşıyan Söğütözü’ndeki Atatürk Evi, ziyaretçileri büyülüyor. Siz de Atatürk'e ait eşyaları görmek ve o atmosferi yaşamak istiyorsanız, Söğütözü Atatürk Evi’ni (Atatürk Kolibası) ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER