Ankara'da kendine hayran bırakan canlılar! Görmek için o ilçeye gitmeniz gerekiyor

Anadolu toprakları coğrafi ve kültürel geçmişine ek olarak yüzyıllardır bir çok hayvan türüne ev sahipliği yapması ile de biliniyor. Farklı şehirlere dağılan bu canlılar görenlerin kendilerini uzun uzun seyretmesine neden oluyor.

Ankara'nın merkeze uzak çevre ilçeleri doğal güzellik anlamında diğer ilçelerin önüne geçiyor. Barındırdıkları geniş orman ve göller ile şehir hayatından sıkılanların uğrak yerleri olan bu ilçeler ziyaretçilerine birbirinden özel anlar yaşatıyor.

KIZILCAHAMAM TOPRAKLARINDA ÖZGÜRCE YAŞIYORLAR

Genelde termal alanları ve ormanları ile ünlü Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde şehre ayrı bir güzellik katan yılkı atları adlı atlar teknolojik imkanlar aracılığıyla görülebiliyor. Evcilleştirilmemiş özgürce yaşayan yılkı atlarını görmek isteyenler yaşadıkları yerler olan Gölcük ve Sarıçam yaylalarına çıkarak bu anı tecrübe edebiliyor.

Doğa ile iç içe büyümelerinden dolayı vahşi ve güçlü olan yılkı atları insanları gördüğü zaman hızlıca bulundukları yerlerden uzaklaşıyor. Yılkı atları Kızılcahamam sakinleri tarafından yıllardır sahiplenen ve varlıklarından haberdar olunan canlılar olarak ifade ediliyor.

İNSANLARDAN ÜRKTÜKLERİ İÇİN GÖRÜLMESİ DAHA DA ZORLAŞIYOR

Yılkı atları Ankara'nın canlı popülasyonu arasında adından söz ettirmeye devam ediyor. Bizzat yanlarına yaklaşılamasa da teknolojik imkanlar ile görülebilen yılkı atları ile ilgili yapılacak çalışmalar özellikle bölge halkı tarafından dikkatle takip ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com