Ankara’da İnönü Mağaraları’nı görenler hayran kalıyor!

Ankara bir kent olarak oldukça kompleks imkanlar sunuyor. Şehir yaşamının yanında doğal güzelliklere bu kentte ulaşmak mümkün. İnönü Mağaraları da bunlardan birisi olarak dikkat çekiyor.

Ankara’da İnönü Mağaraları’nı görenler hayran kalıyor!

Ankara Türkiye’nin başkenti olmasının yanında çok sayıda özelliği kendisinde barındırıyor. Binlerce yıllık tarihi olan Ankara bu tarihsel süreçten bugüne çok sayıda kültürel unsuru taşıyabilmiş. Bunu bazı tarihi eserlerde görmek mümkün olabiliyor. Tüm bunların yanında Ankara’nın bir de doğal güzellikleri bulunuyor. Tabiatın Ankara’da bazı yerlerde aldığı görünüm insanı hayran bırakacak güzellikte olabiliyor. Çok dikkat çeken tabiat güzelliklerinden birisi de İnönü Mağaraları olarak bildiriliyor.

TARİHSEL GEÇMİŞİ ÇOK ESKİ!

Ankara’nın Güdül ilçesinde bulunan İnönü Mağaraları Kirmir Çayı kenarında yer almaktadır. Bu mağaraların Bizans döneminden kalmış olabileceği bazı akademisyenlerin ortak görüşü olarak öne çıkıyor. Dağın içi oyularak insan eliyle bu mağaralar yapılmış ve merdivenlerle bir kat sistemi uygulanmış.

Ankara’da İnönü Mağaraları’nı görenler hayran kalıyor!

Niteliği ve görünümü açısından Ürgüp-Göreme mağaralarını andıran İnönü Mağaraları sıradan bir mağaranın çok ötesinde bulunuyor. Bu mağaralar zamanında yerleşim yeri olarak kullanılmış. İnsanların o dönem neden mağaraların içinde yaşamaya ihtiyaç duydukları ise bugün tam bir muamma. Burada bir kilisenin bulunması buraya bir köy havası veriyor.

Yapılan araştırmalara göre Güdül ilçesinde M.Ö. 2000’li yıllarında Etiler hüküm sürüyordu. İnönü Mağaraları'nın da bir kısım akademisyence bu topluluk tarafından kullanıldığı düşünülüyor. Henüz tam olarak gizemi aydınlatılamamış olan İnönü Mağaraları hakkında akademik çalışmalar yapılıyor.

Ankara’da İnönü Mağaraları’nı görenler hayran kalıyor! - Resim : 2

PİKNİK ALANI MEST EDİYOR!

Ayrıca sadece tarihe meraklıların tatmin olabileceği bir yer değil İnönü Mağaraları. Kirmir Çayı bu bölgeye ayrı bir güzellik katmaktadır. İnsanlar burada aileleri ile piknik yaparak güzel vakit geçirebiliyorlar. Tam doğanın içinde olma hisse veren bu bölge turistlerin de tercih ettikleri bir yerdir.

SONRAKİ HABER